Clafoutis met kerstomaatjes

recept kerstomaatjesclafoutis miss foodie

recept kerstomaatjesclafoutis miss foodieLastig hoor! De kersentijd is weer bijna voorbij en dat is voor mij het startsein om alweer weemoedig terug te denken aan die fijne tijd. Heerlijk was het weer, die lome, lange, warme dagen met het Zuid-Franse sloftempo en m’n dagelijkse bakje dieprode juweeltjes voor bij de thee. Of lunch… Of ontbijt… Of…

Ook dit jaar maakte ik natuurlijk weer heerlijke kersensiroop dus ik kan het gevoel nog wel eventjes bewaren. En verder hebben we dit jaar gewoon weer veel, heel veel, kersenpitjes gespuugd. Ik vraag me na zo’n seizoen altijd af hoeveel kersenboompjes we volgend jaar mogen verwelkomen in onze tuin. Tot nu toe heb ik er nog niets van teruggevonden. Jammer, want je eigen kersenboom, wat een weelde moet dat zijn!

Enfin… de kersen zijn voor mijn gevoel dit jaar zomaar ineens verdwenen en eigenlijk ben ik daar een beetje door overrompeld. Kersenjam, kersenclafoutis… Het stond allemaal nog op mijn to-do list. Feitelijk betekent dat dus dat mijn to-do list te lang is. Of de Hollandse zomer te kort… Daar mag ieder zelf over oordelen.

Maar niet getreurd. Een aantal van die heerlijke kersen-toppers, zoals bijvoorbeeld clafoutis, kun je heel makkelijk ombouwen tot ander heerlijks. In feite is clafoutis natuurlijk niets meer of minder dan een warm, zacht bedje waar je allerlei lekkers in kunt koesteren. Zie het als het zachte, romige binnenste van de quiche maar dan zonder het gedoe van de korst. En als je het clafoutis-trucje eenmaal onder de knie hebt kun je er zelfs in de winter nog alle kanten mee op. Denk bloemkoolroosjes, denk spruitjes, denk partjes rode ui… Maar voor nu hou ik het even bij kerstomaatjes. Zo hou ik mijn zomergevoel nog net ietsjes langer vast. Snap je? Kers…. tomaatjes!

Kerstomaatjesclafoutis
Kersentijd voorbij? Schakel over op kerstomaatjes! Heerlijk in deze hartige clafoutis.
Print
  1. 3 eieren
  2. 120 gram bloem
  3. 200 ml melk
  4. 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  5. 50 ml olijfolie
  6. 1/2 tl zout
  7. 1 el gedroogde oregano
  8. 75 gram ricotta
  9. 500 gram kerstomaatjes in verschillende kleuren
  10. blaadjes verse oregano, marjolein of basilicum om te versieren
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng eieren, melk, Parmezaanse kaas, zout en olijfolie goed in een keukenmachine of met een mixer of garde. Spatel er de bloem en oregano door en daarna voorzichtig de ricotta in brokjes (niet teveel mengen, de ricotta moet in klontjes in het deeg blijven). Giet in een ingevette ovenschaal en strooi er daarna de kerstomaatjes over. Bak ca. 40 minuten in de oven tot de clafoutis helemaal gaar is en mooi goudbruin. Bestrooi met wat verse kruiden en eet smakelijk!
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *