De Streekbox – 2

recept kruidige wortel-kerriesoep miss foodie

recept kruidige wortel-kerriesoep miss foodieMiss Foodie vond het even lastig gisteren. Een Streekbox met paksoy, tauge, winterpeen, wortelpeterselie, champignons, aardappelen, uien en een stukje spek. Dat kon niet zo moeilijk zijn om iets lekkers mee te maken toch? Stoofpot, roerbak en stamppot met wortelpeterselie vielen af. Die recepten zaten er al bij en daarvan wisten we via Twitter al dat het lekker was. Na een tijdje puzzelen (want de ingrediënten die overbleven moesten ook nog een maaltijd vormen) had ik nog twee kanshebbers over. Het werden ofwel fritters van de wortelpeterselie met daarbij een frisse wortelsalade, ofwel het werd een kruidige wortelsoep. Lastig! Alhoewel… 1 blik op het barre landschap buiten was voldoende; het werd de kruidige wortelsoep! Loeiheet eten voor instant warmte! Goeie combi ook met het afbakbrood dat ook in de box zat.

Kruidige wortel-kerriesoep
Om weer even warm te worden!
Print
  1. 2 eetlepels olijfolie
  2. 2 uien, gesnipperd
  3. 1 eetlepel milde kerriepoeder
  4. 500 gram winterwortel, geschild en in stukjes
  5. 750 ml kippenbouillon
  6. 2 flinke aardappelen, geschild en in stukjes
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de uien en kerriepoeder tot de uien glazig zijn. Voeg er dan de stukken wortel aan toe en bak nog heel eventjes. Doe er dan de bouillon en aardappelen bij en kook een half uurtje tot alles mooi zacht is. Pureer en breng op smaak met peper en zout.
  2. Zoals gezegd heerlijk met een pas afgebakken knapperig broodje!
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *