Gegrilde auberginerolletjes

OK, dit was echt de topper van de avond. Heerlijk gegrilde auberginerolletjes met een fetakaas-vulling. Vlezig, fris en met een fijne afterburn. Ik zal meteen eerlijk zijn… er gaan flink wat deciliters olijfolie in de aubergines en er gaat flink wat tijd in zitten. Maar dan heb je ook wat! Deze schaal ging volledig leeg…

Voor 16 rolletjes heb je nodig:
2 aubergines
2 dl olijfolie
200 gram fetakaas (of saladekaas, wij noemen het “drijfkaas”)
1/3 bosje munt, fijngehakt
1/3 bosje koriander, fijngehakt
1/3 bosje peterselie, fijngehakt
1/2 chilipeper, fijngehakt
1-2 el citroensap 

Zo moet het:
Snij de aubergines in de lengte in ongeveer 8-10 dunne plakjes. Zo’n plakje is in de ideale wereld ongeveer 2-3 mm dik. Als je dit voor de eerste keer doet, koop dan een extra aubergine, dan sta je niet te vloeken als het niet allemaal meteen mooi recht is. Hoe meer plakjes je uit een aubergine haalt, hoe meer rolletjes…
Verhit een grilpan (liefst zo een met streepjes voor het effect). Kwast de aubergines allemaal aan beide zijden dun in met olijfolie en grill ze op de hete plaat. Ze zijn klaar als de plakjes mooie goudbruine strepen hebben en lekker zacht zijn geworden.
Laat de plakjes afkoelen en maak dan de vulling.
Verkruimel 200 gram drijfkaas en doe daar flink wat fijngehakte munt, koriander, peterselie, een halve fijngehakte rode chili en een paar eetlepels citroensap door. Liever geen zout, de kaas is al zout genoeg. Leg nu steeds op het uiteinde van een plakje gebakken aubergine een schep vulling en rol op. Wat je over houdt aan vulling serveer je er natuurlijk bij!

Nu moet het alleen nog even hoogzomer worden, je hebt hier wel een zwoele zomeravond bij nodig namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *