Gingerbread cookies by Miss Foodie

recept gingerbread cookies Miss Foodie

Je zou met al die kerststress zomaar vergeten dat het eigenlijk een heel gezellige, leuke en fijne tijd is zo rond de feestdagen. Alleen al de geur van deze gingerbread cookies als ze in de oven staan… Om te wátertanden! Lampjes aan, “All I want for X-mas” van Mariah mag voor één keertje voluit. Die feestdagen zijn eigenlijk al begonnen!

recept gingerbread cookies Miss FoodiePS: let vooral ook eens op de verbeterde fotoskills van Miss; ik gooide er wat styling- en fotografieworkshops tegenaan en zie daar….

 

Gingerbread cookies
Fantastisch deze cookies! Het feestje begint al als ze in de oven staan...
Print
  1. Voor 24 kleintjes of 12 grote
  2. 180 ml stroop
  3. 125 gram bruine basterdsuiker
  4. 2 eieren
  5. 125 gram zachte plantaardige margarine (of boter als het niet lactosevrij hoeft)
  6. 1/2 tl zout
  7. 1 tl baking soda
  8. 3 tl koekkruiden
  9. ca 700 gram bloem
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe alle ingrediënten - behalve de helft van de bloem - bij elkaar in een grote mengkom. Heb je een keukenmachine met deeghaken, misbruik die dan. Voeg vervolgens steeds meer bloem toe tot je een heel stijf deeg hebt (moeilijk te kneden). Duw het deeg in een metalen bakvorm of rol je deeg uit tot het ca. 1 cm dik is en steek er met een koekjessteker koekjes uit en leg die op een bakplaat. Zet de bakvorm of de bakplaat met cookies ongeveer 8-10 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en probeer ze niet allemaal op te eten voordat je ze in een trommel doet.
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Gingerbread cookies by Miss Foodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *