Homemade gran-ó-la-la

recept granola miss foodie

recept granola miss foodieWat kan er in vredesnaam mis zijn met granola? Granola, de geroosterde muesli die je vooral in Amerika tegenkomt, is super! Lekker over je ontbijtyoghurtje. Over een ijsje. Over een taartje, nog warm uit de oven. Nee, er is niets mis met granola. Maar zelfgemaakte granola is helemaal het einde! Met een beetje mix-en-match maak je heel makkelijk je granola precies naar jouw smaak. Met agavesiroop, speltvlokken en gojibessen als je vooral langzame koolhydraten wilt eten. Of met gecondenseerde melk, rozijnen en hazelnoten als je voor een bijna zondige, luxe koolhydraatbom gaat. Hou je van kokos? Hup, lekker veel erin! Geen fan van rozijnen? Weg ermee! Alles kan en alles mag.

Eigenlijk kun je dit recept voor granola dus nauwelijks een recept noemen. Je mikt eenvoudigweg allerlei lekkers dat anders toch maar op je keukenplank ligt te verkommeren in een grote schaal, mixt er wat vets en zoets door en roostert het op een bakplaat in de oven.  En het resultaat? Je koopt gegarandeerd nooit meer een pak kant-en-klare Cruesli! Of doe eens stoer, verpak het in een leuke pot en je hebt een überhip, zelfgemaakt kadootje om uit te delen.

Basisrecept homemade granola
Maak met dit basisrecept snel en makkelijk je granola precies zoals jij hem wilt!
Print
  1. Per 3 porties maar vermenigvuldig gerust!
  2. 1 kop havermout of havervlokken
  3. 1 kop gemixte droge ingrediënten voor jouw favoriete granola. Denk aan noten, zaden, gedroogd fruit, lijnzaad en kokosvlokken
  4. 3 eetlepels zoetstof (bruine suiker, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, honing of gecondenseerde melk)
  5. 1 eetlepel vetstof (kokosolie, neutrale olijfolie, maisolie) en naar smaak wat kaneel, vanille, oranjebloesemwater of iets dergelijks
  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Meng alle ingrediënten met je handen in een grote kom tot alle droge delen gemixt zijn met de vochtige. Kom op! Dat is leuk!
  3. Spreid de mix zo egaal mogelijk uit op een bakplaat en schuif die voor ongeveer 30 minuten in de oven. De granola is klaar als hij mooi goudbruin is. Haal hem dan uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen. Eventueel in stukjes breken en bewaren in een luchtdichte pot.
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *