Latkeburgers

recept latkeburgers miss foodie

Toen ik de eerste foto van het Forest Feast kookboek zag was ik eigenlijk al verkocht. Net als de schrijfster van het boek vind ik het nogal belangrijk hoe mijn eten er uit ziet. Fijn dus, zo’n mooi vormgegeven boek vol met foto’s die stuk voor stuk om op te vreten zijn! Wat ook verrassend is, is dat de recepten niet zijn uitgeschreven zoals je normaal verwacht in een kookboek. De recepten zijn eigenlijk gefotografeerde ingrediënten met daarbij wat aanwijzingen over wat de bedoeling is. Heel creatief en als je op zoek bent naar inspiratie voor feestelijke hapjes is dit boek echt een aanrader. Verwacht geen kookboek voor de dagelijkse maaltijd, het gaat echt om eenvoudige recepten voor stijlvolle hapjes.

forestfeast kookboek recensie miss foodieDe schrijfster verhaalt in de inleiding over haar nogal jaloersmakende leventje met een jeugd in een appelboomgaard, een studie in Bologna aan de Academie van Schone Kunsten, haar werk als culinair fotograaf in – nota bene – New York en alle bijbehorende feestjes, etentjes en cocktailparty’s. Dat ze daarna haar man volgde naar de westkust was natuurlijk even afzien. Maar niet getreurd, ook in Californië staan waanzinnige huizen en gelukkig was daar het huis in het bos met het magische gouden licht. “Een maand na de verhuizing trouwden we op een ranch vlak bij de plek waar ik opgroeide, we aten buiten met uitzicht op de wijngaarden en dansten in de stal.” Verder ben ik in de inleiding niet gekomen, het werd me allemaal niet iets té perfect en jaloersmakend…

Neemt niet weg dat je natuurlijk in je eigen huis, tuin en keuken ook best een prima feestje kunt bouwen. Met het Forest Feast kookboek zijn je hapjes dan in ieder geval in stijl!

Omdat ik even geen feestje in het vooruitzicht had heb ik het recept van de latkes omgebouwd tot een latkeburger. Met de nodige toeters en bellen maak je dan tóch een echte maaltijd.

recept latkeburgers miss foodie

 

Latkeburgers
Latkes zijn hapjes uit de Joodse keuken. Maak er een ook eens een burger van met wat groen en een gezonde saus!
Print
  1. 2 flinke zoete aardappelen (bataat), geraspt
  2. 4 losgeklopte eieren
  3. 1 fijngehakt teentje knoflook
  4. 1 eetlepel paneermeel (of broodkruimels)
  5. zout en peper
  6. paar deciliter olijfolie om in te bakken
  7. 4 pitabroodjes
  8. rucola
  9. voor de saus
  10. griekse yoghurt
  11. 1 sjalotje, heel fijn gehakt
  12. 1 el goede olijfolie
  13. fijngehakte verse muntblaadjes
  14. peper en zout
  1. Meng de geraspte aardappel met de andere ingrediënten. Verhit een flinke laag olijfolie (ca. 1/2 tot 1 centimeter!) in een grote koekenpan en bak steeds 3 hoopjes (ongeveer zo groot als een hamburger) aan beide kanten goudbruin. Ik ben een angsthaas maar omdat je in feite frituurt hou ik bij dit klusje altijd een blusdeken bij de hand.
  2. Laat de latkes als ze bruin en gaar zijn uitlekken op keukenpapier en bak de volgende.
  3. Bak de pitabroodjes af in de oven en snij ze doormidden.
  4. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
  5. Serveer de latkes op de pitabroodjes met rucola en royaal yoghurtsaus. Of laat iedereen lekker zelf z'n gang gaan. Knoeien mag!
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Latkeburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *