Lekkers van Leon

marokkaanse kipschotel recept miss foodie olijven ingemaakte citroen

Toen Miss Foodie laatst een foodtrip voor zichzelf organiseerde naar Londen, stond haar to-do, to-see en to-eat-lijstje bomvol! Borough Market, Spitalfields Market, de foodstore van Harrod’s, The Primrose Bakery en dat was slechts het begin… Eigenlijk is het waanzin en respectloos om culinair Londen in 2 dagen te willen zien. Ik voelde me een beetje als een Japanners die Europa in een weekje “doet”. Enfin… in zo’n drukke agenda moet je af en toe een beetje schipperen. Dus at ik een broodje uit de hand op de Borough Market en ik ging tussendoor voor een snelle hap in een fastfoodketen. Wat? Miss Foodie eats Fastfood? Jawel hoor en met liefde! Als het maar natural fast food is en daar staat Leon om bekend. Het is even slikken want je eet inderdaad van een plastic traytje en je maaltje ligt net zo klaar als een McChicken bij de gele M, maar fastfood bij Leon is echt de uitzondering die de regel in fastfood bevestigt; het kan ook lekker, vers en gezond!

fastfood leon miss foodie

Ik at er de original superfood salad met quinoa, broccoli, erwtjes, avocado, feta, komkommer en geroosterde pompoenpitjes. Daar kun je weer een tijdje op door! Jammer dat Leon niet in Nederland zit maar niet getreurd, ze schrijven ook kookboeken. Vol gezond en vers eten. Niet dat dat altijd een pré is want soms slaat dat door en heb je het idee dat je een dieetboek in handen hebt, maar bij Leon wil je direct aan de slag; waarschijnlijk ook omdat de boeken stuk voor stuk een hoog happy- en fungehalte hebben. Geen idee eigenlijk waarom deze boeken in Nederland niet veel populairder zijn.

leon kookboeken miss foodie

 

Miss Foodie kookte er laatst ook weer eens uit en ook deze keer bleek het een blijvertje. Ik maakte de kip met olijven en ingemaakte citroen. Lekker zomers met marokkaanse smaken. Niet té dus little Foodies eten dit ook graag!

marokkaanse kipschotel recept kip olijven ingemaakte citroen miss foodie

 

 

 

 

Kip met olijven en ingemaakte citroen
heerlijke zomerse kip! Fantastisch met nieuwe aardappelen of een couscous- of bulgursalade. Of met broodjes.
Print
  1. 1 ui in plakjes
  2. 2 eetlepels olijfolie
  3. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  4. 1 1/2 tl ras-el-hanout (of zoals in originele recept 1/2 tl gemalen gember en 1 tl gemalen komijn)
  5. 300 gram kipdijfilet
  6. 500 ml goede kipbouillon
  7. 5 draadjes saffraan
  8. 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  9. fijngesneden schil (alleen het geel) van een ingemaakte citroen (te koop bij marokkaanse/turkse winkels)
  10. 50 gram ontpitte groene olijven
  11. handvol verse korianderblaadjes, gehakt
  12. 2 eetlepels creme fraiche (voor lactosevrij: soyaroom)
  13. zout en peper naar smaak
  1. Bruin eerst de stukken kipvlees in de olijfolie, haal uit de pan en laat daarna de ui en knoflook langzaam zweten ze glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit een paar minuutjes aan. Voeg dan de kip weer toe met de bouillon, saffraan en kikkererwten en laat 10 minuutjes zacht garen. Snij in de tussentijd de citroenschil en olijven in dunne plakjes, voeg ze toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Zet dan het vuur hoog en kook de saus nog 5-10 minuten in. Roer er tot slot de room en korianderblaadjes door, proef op zout en peper en dien op.
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

One thought on “Lekkers van Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *