Couscoussalade met saffraankip

Miss Foodie recept gegrilde saffraankip met couscoussalade

Miss Foodie torontofoodloveCouscoussalade met saffraankip

Miss is net terug uit Toronto en dat zijn van die geweldige momenten dat je nog bóórdevol inspiratie door je keuken stuitert. Tuurlijk; jetlag! Maar als je pas thuis bent zit je neus nog vol met al die geuren en als je je ogen dicht doet staat al dat heerlijks weer op je netvlies en weet je ook weer precies hoe die harissakip op een saffraancouscous van quinoa smaakte.

Over een culinaire melting-pot gesproken! Het is altijd al fijn om in een vreemde stad rond te snuffelen op zoek naar food en St. Lawrencemarket was wel heel erg fijn! Ik hoop al heel lang op zo’n mooie overdekte marktplaats ergens in 030 maar het wil er maar niet van komen. Ik bedoel maar; staat het oude postkantoor op de Neude al tijden leeg, willen ze er een bibliotheek in starten. Tuurlijk, ik gun het ze van harte die lezers, maar ze weten toch ook wel dat ze een uitstervend ras zijn en dat het uitlenen van boeken nu niet direct de toekomst heeft? Wat is dát pand geschikt om als marktplaats dienst te doen… Ik zeg La Boqueria, Les Halles, Mathallen move over! Een mens mag dromen, nietwaar?

Anyway… St. Lawrence Market dus. Wat een weelde. En – ook al is Toronto natuurlijk niet Amerikaans – alles was er big, bigger, biggest. Meet the tomahawksteak, een steak size tennisracket! The perfect meat and murder weapon… Helaas was onze hotelkamer niet uitgerust met een barby en om zo’n steak nu in de magnetron te duwen gaat wat ver. Jammer dus dat ik al dat lekkers achter moest laten maar zoals gezegd kreeg ik er enorm veel zin in vers, eerlijk eten. Vandaar deze saffraankip op een heerlijk frisse couscoussalade. Met lekker veel peterselie, munt, citroen, cranberries en pistachio’s. Nu nog een markthal op de Neude en Miss is helemaal happy!

O ja, én een nieuwe bieb natuurlijk want dat van dat uitstervende ras was natuurlijk maar een grapje…

Geurige saffraankip op frisse couscoussalade
Hello summer!
Print
  1. Voor 4 personen
  2. Voor de kip
  3. 1/2 theelepel saffraandraadjes
  4. sap van 2 citroenen en rasp van 1
  5. 2 tenen knoflook uit de pers
  6. 2 rode chilipepers fijn gehakt (zonder zaadjes)
  7. 2 theelepels olijfolie
  8. handjevol gehakte muntblaadjes
  9. 1 tl zout
  10. 4 kipdijfilets zonder bot
  11. Voor de salade
  12. 200 gram couscous
  13. 200 ml kippenbouillon
  14. 2 eetlepels olijfolie
  15. 1 teentje knoflook uit de pers
  16. sap van 1/2 citroen en rasp van 1 citroen (heb je over van de marinade)
  17. flink wat gehakte platte peterselie en gehakte muntblaadjes
  18. 2 bosuitjes in dunne ringen
  19. handje vol gedroogde cranberries in stukjes gehakt
  20. paar handen vol veldsla, alleen de blaadjes
  21. klein handje pistachenootjes, grof gehakt
  22. Voor de saus
  23. 500 ml griekse yoghurt
  24. 2 eetlepels goede olijfolie
  25. 1/4 tl garam massala
  26. 2 teentjes knoflook uit de pers
  27. flink wat fijngehakte muntblaadjes en platte peterselie
  28. 1/2 tl zout
  1. Maak eerst de marinade door de citroensap in een pannetje te verwarmen met daarin de saffraandraadjes, de knoflook en de chilipeper. Haal van het vuur en voeg de olie, muntblaadjes en zout toe. Laat hier de kip minstens een uur in marineren.
  2. Maak de couscous door deze in een schaal te doen en er de kokende bouillon over te gieten. Laat 15 minuten staan en roer dan los met een vork. Roer er dan de olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, peterselie, munt, bosuitjes, cranberries en pistachio's door. Laat staan tot je wilt gaan eten.
  3. Maak de yoghurtsaus heel simpel door alle ingrediënten te mengen.
  4. Haal de kip uit de marinade en grill op hoog vuur tot de kip gaar is en mooi bruin. Snij in dikke plakken. Meng de blaadjes veldsla door de couscous en leg op borden. Serveer met de kip en een paar flinke klodders yoghurtsaus!
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

9 thoughts on “Couscoussalade met saffraankip

  1. Zucht… Een markthal…. Dat hebben ze hier geprobeerd maar het Almeers publiek was er niet van onder de indruk… Gevolg; de boel staat er nog wel maar is meer dood dan levend… Nou ja… Toronto klinkt dan wel weer heel erg leuk! En deze salade lijkt me gewoon erg lekker… :)

  2. Wat jammer! Ik weet dat ze nu in R’dam ook met iets bezig zijn. Misschien was de markthal te vroeg? Of is Almere minder geschikt (geen idee waarom eigenlijk maar wie weet). Ach… ik mag toch wel dromen? Voorlopig loop ik met m’n rieten mandje gewoon op de boerenmarkt op Vredenburg 😉

  3. Eerste keer op je site en woooow wat een te gekke logo’s!! Ben gewoon verliefd. De recepten zien er ook heerlijk uit en ik die schaal/bord is echt te gek. Ga je volgen, de blog dan he wordt geen enge stalker 😉

    Liefs Suus van Food Bandits

  4. Haha Suus, wat een heerlijke reactie! De liefde is wederzijds hoor, wat dat betreft kunnen we wel wat props uit gaan wisselen. Op jouw blog (foodbandits.blogspot.nl) begin ik ook steevast te kwijlen. Zo lang het idd over de blogs en food gaat wordt het gelukkig niet al te eng, haha!

  5. Hoi Kim,
    Wat leuk en wat een eer! Wil je een linkje naar je blogpost neerzetten? Dan komen mijn lezers ook weer tussen al die andere heerlijke salades terecht 😉
    X
    Miss Foodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *