Snelle hap

Nu Miss Foodie uit de startblokken is geschoten om officieel koekjesbakker te spelen, zit uitgebreid koken er niet meer iedere avond in. Geen probleem hoor want je kunt ook heel snel heel lekker koken. En de grap? Juist die “usual suspects” vallen meestal erg in de smaak bij mijn little foodies. De enige uitdaging is om er ook wat groenvoer in te smokkelen, zoals bij deze spaghetti carbonara…. met erwtjes!

Spaghetti a la carbonara (voor 2 groten en 2 kleintjes)
300 gram spaghetti
2 eieren
150 ml slagroom
75 gram geraspte parmezaan
¼ geraspte citroenschil
200 gram doperwtjes uit de vriezer
125 gram gerookte spekreepjes

Spekjes licht uitbakken en van het vuur halen. Doperwtjes erin doorwarmen zonder te bakken.
Eieren met slagroom, parmezaan en citroenschil loskloppen.
Spaghetti koken, afgieten.
Mengen met eimengsel en spekmengsel. Op laag vuur doorroeren tot eisaus licht begint te binden (kijk uit, het moet geen roerei worden!) en direct opeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *