’t Is weer appeltaartweer!

recept appeltaart Miss Foodie

recept appeltaart Miss FoodieZoals kippen aan de leg raken, zo raakt Miss Foodie zo nu en dan “aan de bak”. Het invallen van de herfst is voor mij al genoeg om te hunkeren naar zoet-kruidige geuren in de keuken. Lekker binnen! Buiten is het toch dramatisch. En ieder jaar komt Appeltaart als één van de eersten uit de oven rollen. Hoe kan het ook anders? De appels plukten we een weekje geleden nog zelf tijdens de appelplukdagen, het recept is kinderlijk eenvoudig en zeg nu zelf; wie houdt er niet van appeltaart? De geur alleen al!

Miss Foodies recept voor dagen zoals deze luidt dan ook: steek je kaarsen aan, doe de gordijnen dicht, zet de verwarming (of nóg beter de houtkachel) een tandje hoger, maak een appeltaartje en nestel je met een goed boek, een kop thee én een stukje taart op de bank.

Herfst: I love it!

 

 

Kinderlijk eenvoudige en lekkere appeltaart
Zo ga je zelfs van de herfst houden
Print
  1. 200 gram koude boter (of plantaardige margarine voor een lactosevrije taart)
  2. 300 gram bloem
  3. 100 gram fijne suiker
  4. 1/2 tl zout
  5. 1 ei
  6. 2 eetlepels ijskoud water
  1. 2-3 appels, bijv. goudreinetten (kijk hoeveel er in past), in blokjes of schijfjes
  2. 50 gram bruine basterdsuiker
  3. 2 eetlepels citroensap
  4. rasp van 1/2 citroen
  5. 1 eetlepel kaneel
  6. 1 eetlepel custardpoeder
  7. 1 ei
  1. 1 losgeklopt ei
  1. Maak eerst het deeg door alle ingrediënten (behalve het ijswater) in een keukenmachine met mes te mengen tot een kruimelige massa. Voeg langzaam ijswater toe tot het deeg samenhangend wordt. Haal het uit de kom en kneed snel tot een bal. Heb je geen keukenmachine? Snij dan de boter in kleine blokjes en doe suiker, zout en bloem in een grote beslagkom. Maak een kuil in het bloemmengsel en doe er de boterblokjes in. Verkruimel zo snel mogelijk de boter in de bloem maar ga niet kneden. Voeg als je mooie kruimels hebt het ei en het ijswater toe en meng dan nog snel tot een deegbal. Pak in in plasticfolie. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  3. Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Bekleed er een ingevette springvorm van 20 cm mee (hou deeg over voor de deegrepen).
  4. Meng dan de natte ingrediënten van de vulling, voeg suiker, citroenrasp, kruiden en custardpudding toe en klop tot een beslag. Meng door de appelstukjes en stort in de taartvorm. Dek af met repen deeg en bestrijk tot slot met het losgeklopte ei.
  5. Bak de taart in het midden van de oven ongeveer een uur.
  6. Haal uit de oven, haal de rand van de springvorm en laat de taart afkoelen.
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *