Zomerse salade met abrikozen en gerookte kip

zomersalade gerookte kip gegrilde abrikozen recept miss foodie

Salade gerookte kip en abrikozen

Lekker makkelijk, dat zomerkoken! Je gaat er even voor zitten met een lekkere ice-tea, pen en papier en vervolgens schrijf je op waar je allemaal zin in hebt. Eet-technisch dan. Je shopt de ingrediënten en maakt daar een salade van. Succes gegarandeerd! Miss Foodie had dus zin in abrikozen, gerookte kip, munt, couscous, feta, pistachenootjes en rucola. Dat levert sowieso een plaatje op en bovendien is het lékker!

@ de dames van Zinin: Kijk! Weer zo’n leuke hamamdoek als ondergrond…

 

Zomerse salade met gegrilde abrikozen en gerookte kip
Varieer er gerust op los, anything goes...
Print
  1. 160 gram parelcouscous (hele grove ronde couscous), maar varieer gerust met pasta of orzo
  2. 250 ml water
  3. ½ tl zout
  4. Scheutje olijfolie
  1. 1 el olijfolie
  2. 1 el citroensap
  3. 2 el fijngehakte peterselie
  4. Peper en zout naar smaak
  1. 6 abrikozen, gehalveerd, gegrild en daarna in partjes gesneden
  2. 1 gerookte kipfilet in blokjes
  3. 100 gram feta, verbrokkeld
  4. ½ komkommer in blokjes
  5. Handje pistachenootjes, geroosterd in een droge koekenpan
  6. 10 flinke muntblaadjes, in fijne reepjes gesneden
  7. Handjevol rucola
  1. Kook eerst de couscous in het water met zout en olijfolie 12-13 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken. Maak de dressing en meng die door de couscous.
  2. Grill dan de abrikozen, rooster de pistachenootjes en snij alle andere ingredienten (behalve de rucola). Meng alle ingrediënten behalve de rucola door de couscous, hou een paar abrikozen, muntblaadjes en pistachenootjes apart voor garnering.
  1. Leg de rucola losjes in een mooie schaal, daar bovenop de couscous-salade. Garneer met wat abrikozen, munt en pistachenootjes.
Foodiemoods http://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Zomerse salade met abrikozen en gerookte kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *