Zonnebank?

Even een reminder waarom Miss Foodie niet als restaurantkok gaat werken. Dit gesprek voerde ik vorige week met een medekokkie:
Medekokkie: “Hoop dat we vandaag een beetje op tijd klaar zijn met koken, kan ik nog even onder de zonnebank.”
Miss Foodie: “Hoe bedoel je? Het is schitterend weer…”
Medekokkie: “Ja, maar als de zon schijnt sta ik altijd in de keuken.”
Voor al die restaurantkoks die zich met dit schitterende weer in donkere, veel te warme keukentjes drie slagen in de rondte staan te koken even een recept. Snel klaar en gegarandeerd de zon op je bord.

Kwartelsalade met granaatappelsiroop

Dit heb je nodig voor 4 groten:
4 panklare kwartels
6 eetlepels olie
4 eetlepels granaatappelsiroop
4 eetlepels ras-el-hanout (of een mengsel van komijn, gember, kaneel en kardemom)
1 tl zout

Maak een marinade van de olie, siroop en specerijen en wrijf daar de schone kwartels mee in. Doe vogels en marinade in een bak en laat minstens een uur in de koelkast marineren.

Verwarm je oven voor op 200 graden, doe de kwartels in een braadslee met de borst naar boven en zorg dat je de kwartels nog een keer goed inwrijft met marinade. Zet ze een half uur in de oven terwijl je ze af en toe bedruipt met de marinade.

Serveer met marokkaans/turks/libanees brood, hummus en een salade van little gem, muntblaadjes en granaatappelpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *