10! Cakepops maken

recept cakepops maken miss foodie

CAKEPOPS MAKEN

Dat je dochter ineens 10 (!) wordt. Gek moment want normaal ben ik nooit zo van dat sentimentele. Ja, als de knoflook op is, of de boter, dan moet je me horen. Maar verjaardagen en andere feestdagen zijn precies dat; een mooie reden voor een feestje. Hiep hiep hoera en weer door!

Maar 10 is dus echt een ding! Officieel is ze nu een tiener. Het tijdperk van ludduvuddu, scooters en eeuwige discussie over de eindtijd van het feestje ligt op de loer! Pffff…. als ik terugdenk aan mijn eigen tienerjaren staat ons nog heel wat te wachten.

Tijd dus voor een feestje! Eerst snel cakepops maken. En verder veel ballonnen, toeters, bellen, slingers, zoets en lekker uitbundig versierd want nu mag het nog…

Cakepops maar dan makkelijk!
Ben niet zo'n fan van cakepops waarbij je cake met creme mengt om er ballen van te kneden. Dit zijn eigenlijk minicupcakes op een stokje. Veel makkelijker. En luchtiger!
Print
 1. Voor 24 kleine cakepops
 2. 125 gram roomboter op kamertemperatuur
 3. 125 gram fijne kristalsuiker
 4. 125 gram zelfrijzend bakmeel
 5. 2 eetlepels lauwe melk
 6. 2 eieren op kamertemperatuur
 7. 24 lolliestokjes
 8. 300 gram witte chocolade (of chocomelts of witte chocodip van Dr. Oetker)
 9. Voedingskleurstof (bakwinkels en soms ook bij de toko)
 10. decoratiespikkels, -parels enz (bij bakwinkels maar tegenwoordig ook bij Blokker, Hema en supermarkten)
 11. Liefst een groot stuk piepschuim of steekschuim van de bloemist (om je cakepops in te zetten als ze drogen)
 1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet 24 kleine papieren cupcakevormpjes klaar op een bakplaat (beter gaat het nog in zo'n plaat met holtes maar zonder lukt het ook).
 2. Mix de boter tot hij bleek en luchtig is, voeg de suiker in delen toe en mix steeds tot de suiker is opgenomen. Voeg dan de eieren een voor een toe en mix goed door voor je de volgende toevoegt. Vervolgens voeg je het bakmeel in delen toe, steeds weer mixen tot alles is opgenomen. Tot slot gaat de melk erbij. Nog een minuut alles goed doormixen en het beslag is klaar. Schep nu met twee theelepels de vormpjes voor ongeveer 2/3 vol. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de cupcakes in ongeveer 15-17 minuten goudbruin en gaar. Check voor de zekerheid met een satéprikker. Steek die in het midden van een cakeje en haal eruit. Als hij er schoon en droog uit komt zijn je cupcakes gaar.
 3. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen en haal de papieren vormpjes eraf.
 4. Verwarm de witte chocolade in een ronde kom die je in een kom met een laagje heet water hangt (au bain marie heet dat). Roer zodat de chocolade gelijkmatig smelt.
 5. Doop nu steeds een lolliestokje in de chocolade en steek die onder in het minicakeje. Leg op een bord om op te stijven. Dit gaat uiteraard sneller in de koelkast maar ik heb daar zelf eigenlijk nooit genoeg plek voor.
 6. Zorg dat de chocolade weer gesmolten is en voeg naar wens een kleurstof toe. Zet bakjes klaar met de verschillende versiersels. Doop de - inmiddels - cakepops in de chocola en laat goed uitdruipen. Dip ze als de choco nog vochtig is direct in de versiering. Steek ze dan in het stuk schuim (of eventueel een hoge beker maar zorg dat ze elkaar niet raken) en laat ze drogen en harden. Tada! Cakepops!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *