Aardappeltortilla

recept spaanse tortilla miss foodie

recept spaanse tortilla miss foodieRoep hier in huis “tortilla” en iedereen begint te juichen! Grappig, want eigenlijk weet je dan nog niets. Maakt ook niet zo heel veel uit, zowel het Mexicaanse maispannenkoekje als de dikkere spaanse omelet-achtige tortilla zijn hier erg geliefd. Ook prima groentenverstopplekken trouwens dus ze staan ook hoog op de verantwoorde-moeders hitlijst. Nu we hier in Zeeland van een schier eindeloze vakantie genieten ligt de aardappeltortilla helemaal voor de hand. Je maakt hem namelijk ‘s ochtends, pakt hem in, gaat naar het strand en hoeft je verder helemaal nergens meer druk over te maken. Als je dan wilt eten, hoef je de tortilla alleen nog maar uit de folie te halen. Sneller en makkelijker dan een frietje halen dus. Typisch gevalletje: “regeren is vooruitzien”. Smakelijke groet vanuit een nog steeds zonovergoten Zeeland!

 

 

 

 

 

Spaanse tortilla
Supervakantiefood! 's Ochtends in elkaar klussen, hele dag luieren...
Print
 1. 1 el olijfolie
 2. 125 gram magere spekreepjes
 3. 500 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes (ca. 3-5 mm)
 4. 1 el olijfolie
 5. 1 ui in dunne plakjes
 6. 1 paprika in dunne plakjes
 7. 3 eetlepels olijfolie
 8. 6 eieren
 9. Peper en zout naar smaak
 10. 4 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
 1. Bak de schijfjes aardappel in een eetlepel olijfolie op matig vuur ongeveer een kwartiertje. Zorg dat ze niet aanbakken dus blijf erbij.
 2. Verhit een eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak daarin eerst de spekreepjes uit. Voeg dan de uiringen en paprika toe, temper het vuur en laat zachtjes garen (niet bruin bakken!).
 3. Laat aardappelen en groenten afkoelen en uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet. Klop dan de eieren los met de kaas (evt. met wat zout en peper maar op zich zijn spekjes en kaas ook al zout) en voeg aardappelen en groenten eraan toe. Roer goed om en laat 5 minuutjes staan. Verhit dan in een koekenpan van 24 cm (liefst met een handvat dat in de oven mag) de rest van de olijfolie en stort er voorzichtig het ei-aardappel-groentenmengsel in. Zorg dat er geen stukken groenten of aardappel bovenuit steken dus duw die eventueel terug. Temper het vuur en laat rustig 10-15 minuutjes bakken. Zet de koekenpan dan onder de grill van je oven en blijf erbij tot de bovenkant is gestold en een mooie kleur heeft. Laat de tortilla in de pan een beetje afkoelen en check of de tortilla makkelijk loslaat van de bodem. Gaat dat makkelijk dan kun je waarschijnlijk de hele tortilla zo uit de pan laten glijden op een groot bord. Zo niet, leg er dan een groot bord bovenop, pak goed vast en keer om zodat de tortilla op z'n kop op het bord ligt. Leg er dan weer een bord bovenop en keer weer om. Je tortilla ligt nu mooi te zijn. Nu alleen nog afdekken met folie en opeten wanneer het je uitkomt.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *