Aardbeienijs… met een vleugje rabarber

aardbeienijs met rabarber recept foodiemoods

Aardbeienijs

Wat hebben we heerlijk mogen klagen deze zomer. Te regenachtig, te koud, te winderig, kortom niet OK. Maar genoeg! Deze zomer neemt revanche en hoe! Precies tijdens de start van de Tour de France zuchten we komende week (geheel in Franse sferen) onder een allesverpletterende, alles-smeltende hittegolf! Zo’n hittegolf dat zelfs De Telegraaf komende week niet met chocoladeletters durft te koppen, die smelten toch maar.

Dat zalige weer zal volgende week ongetwijfeld door de beroepsklagers weer reden zijn om te puffen en verzuchten dat het het allemaal vreselijk is. “Die Hollandse zomers… ‘t is altijd hollen of stilstaan!”. Enfin… je kent ze wel. Wij natuurlijk niet! Wij gaan honderduit genieten van het uitgestelde zomergeweld. Dat zal nog wel even druk worden, ben ik bang want ik ben door de kou en nattigheid dit voorjaar helemaal vergeten de noodzakelijke voorbereidingen te treffen om de zomer tip-top tegemoet te treden.

Naast het slippers afstoffen, benen, oksels en andere private plekken ontharen, eelt van m’n hielen krabben en teennagels lakken, lees ik in “de bladen” dat er flink wat meer komt kijken bij het zomerklaar maken van het lijf. Zo dien ik te scrubben om alle overtollige huidcellen te verwijderen. Een egale bruining is de bonus! O ja, daarvoor moet je je lijf ook even behandelen met zelfbruinende creme, want het oogt natuurlijk niet, zo’n wit lijf. Dat overigens, laat ik het niet vergeten, ook best nog even wat strakker mag. Sporten dus! En masseren, tegen de cellulitis waar overigens 90% van de vrouwen last van heeft.

Ga ik dat allemaal doen? Welnee! Tegen de tijd dat míjn lijf zomerklaar is, zingen we al lang weer Sinterklaasliedjes. En zeg nu zelf, als 90% van de vrouwen last van cellulitis heeft, verwacht je dan dat die massages helpen? Denk dat er dan voor de massagesalons aanzienlijke wachtrijen stonden.

Ik ga dus voor de easy way. Gewoon genieten van al het fijns dat gaat komen. Om alvast in de juiste sfeer te komen maakte ik aardbeienijs. Heel simpel… aardbeien met wat heerlijke rabarbersiroop (vlierbloesemsiroop of welke andere vruchtensiroop zijn ook zalig) en wat yoghurt tot ijs draaien. Easy does it. Want dat is mijn belangrijkste tip: Hou je hoofd koel! Daarom verzamelde ik speciaal voor jullie flink wat zomerse gerechten. Allemaal in een handomdraai te maken en heerlijk verkoelend. Laat die hittegolf nu maar komen, wij zijn er klaar voor!

Miss Foodies Zomerse Top 10:

Fris en zomers wrap up Foodiemoods1. Dit aardbeienijs, nogal logisch, zie het recept hieronder!

2. Aspergetaartje. Handig! Dit taartje is koud net zo lekker. Makkelijk meenemen voor in het park.

3. Zomerse gazpacho, nét even anders!

4. Pasta vongole, pasta met schelpjes, ik at ze voor het eerst en was verkocht. Eten voor een zwoele avond…

5. Ice tea. Lipton en Pickwick move over! De lekkerste ice tea maak je supermakkelijk zelf.

6. Aardappelsalade. You say “Pooteetoo”, I say “Pootaatoo”, gewoon een klassieker als het warm is.

7. Zomerse jam maken. Pluk al dat lekkere zomerfruit als het rijp is en maak er zelf jam van.

8. Kersensiroop. Ze zijn er maar heel even dus sla je slag en maak heerlijke kersensiroop. Daar maak je daarna weer verfrissende cocktails van natuurlijk!

9. Salade met abrikozen en gerookte kip, heerlijk fris

10. Couscoussalade met saffraankip. Een van de mooiste foto’s op mijn blog. Al zeg ik het zelf…

 

Aardbeienijs met een vleugje rabarber
Fris en fruitig! Precies zoals je je ijs wilt hebben in de zomer.
Print
 1. pond aardbeien
 2. 1 dl limonadesiroop, ik gebruikte die van mr Fitzpatricks in de smaak rabarber en rozebottel
 3. 1 dl volle Griekse yoghurt
 1. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Pureer met de andere ingrediënten. Heb je een ijsmachine, doe de boel daar dan in en draai er ijs van. Zo simpel is het. Heb je geen ijsmachine? Giet de aardbeienmassa dan in een platte (liefst metalen) ovenschaal en zet in de vriezer. Roer ieder uur met een vork goed los tot het ijs is.
 2. Eet snel op!!!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

6 thoughts on “Aardbeienijs… met een vleugje rabarber

 1. Ik verwachtte al dat je met een ijsje zou komen met de combi rabarber en aardbeien, daarom veranderde ik mijn plan en maakte ik een combi aardbeien en vlierbloesem. Jouw ijsje lijkt me heerlijk. Je kunt de rabarber siroop ook zelf maken.

 2. Ha Yolanda,
  Ja de ijsmachine draait overuren he? Vlierbloesem is ook zalig, het fijne van aardbeien is dat je het met vrijwel alles kunt combineren (probeer ook eens rozenwater of oranjebloesemwater!).
  Veel ijsplezier!

 3. Goede ideeën, dank voor de inspiratie! Er komt alweer een idee voor een lekker ijsje op doemen. Oranjebloesemwater in combinatie met ander zomerfruit. …

 4. Oehh… de limonade van Fitzpatricks! Definitely één van mijn favorieten.
  Ik krijg er trek van!
  Voor een lekker ijsje mag je me sowieso ‘s nachts wakker maken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *