Aftellen…

OK, met nog maar 10 dagen tot het examen begint Miss Foodie het een beetje warm te krijgen. Het koksexamen bestaat uit twee delen. Eerst een theorie-examen met 40 vragen en daarna 4 uur in de keuken om een 5 gangen menu te koken en serveren. Om zich goed in te koken heeft Miss Foodie een spartaans kookschema gemaakt en is de eetkamer de komende dagen omgedoopt tot “chez Miss Foodie”. Kortom; we gaan best lekker eten de komende 10 dagen, bijvoorbeeld:

Voorgerechten, koud en warm

v Met zalmfarce gevulde tongrolletjes, sce Béarnaise

v Gegrilde coquilles St. Jacques op een bedje van groente macedoine, geserveerd met sceChoron; dit gerecht is ook als salade verkrijgbaar

v Gerookte forelfilet met een mousse van gerookte zalm

v Salade tiède van zwezerik

v Salade van poon met artisjokken

Soepen

v Heldere ossenstaartsoep

v Consommé Aurore, getomateerde runderbouillon met lente garnituur

v Consommé Célestine, runderbouillon met kruidenflensjes

v Bisque van rivierkreeftjes

v Visvelouté met quenelles van gerookte paling

Hoofdgerechten

v Duif met sinaasappelsaus

v Duo van gebakken zwezerik en zalm, sce beurre blanc    ,

v Gegrilde kalfskotelet met sce Tartare

v Tournedos, sce Béarnaise

v Lamskoteletten met een gemonteerde honingsaus

v Kalfsentrecote met sce Choron

v Struisvogelbiefstuk met groene pepersaus

Groentegarnituren: rabarbercompote, appelcompote, spinazie timbaaltjes, gegratineerde bloemkool, gebraiseerde bleekselderij, jonge groente au beurre, geglaceerde worteltjes, geglaceerde zilveruitjes, meiknolletjes, schorseneren.

Zetmeelhoudende garnituren: pommes château, gratin Dauphinoise, pommes Dauphine, pommes au four, pommes gaufrettes, pommes paille, rösti, tagliatelle, ravioli, riz pilaw, risotto.

Nagerechten

v Parfait, diverse smaken

v Soufflé van Roquefort met vanillesaus

v Bavarois rubané

v Meringue bakjes gevuld met hazelnootmousse

v Soep van vers fruit met sabayon van crème de cassis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *