Aranka’s tahincookies… van Ottolenghi

tahincookies recept cookies tahin miss foodie

tahincookies recept cookies tahin miss foodieFijn! Het is weer tijd om foodblogs te swappen. Dit keer bepaalde het lot dat ik mocht koken van de blog van Aranka. Zij kookt (en blogt) in verband met een nierziekte natriumarm. Als je haar blog bekijkt, blijkt al snel dat dat helemaal niet zo lastig is, zo lang je maar zoveel mogelijk zelf maakt. Zoutarm is in ieder geval niet “zielig”!
Mijn oog viel al snel op een cookiesrecept – hoe kan het ook anders? Maar dan wel bijzonder! Deze cookies komen uit het kookboek “Jerusalem” van Ottolenghi en na wat aanpassingen van Miss Foodie zijn de onderstaande exemplaren behalve natriumarm óók nog eens lactosevrij. De combinatie van de nootachtige tahin (sesampasta, je koopt het bij natuurwinkels) met de vanille en kaneel maakt deze cookies naast heel erg lekker ook nog eens een tikje bijzonder. Nu nog een vleugje zomer, dan is het geluk hier compleet!

 

 

Zomerse tahincookies
Heerlijke zomerse cookies met tahin, vanille en kaneel.
Print
  1. 75 gram witte basterdsuiker
  2. 75 gram kokosolie
  3. 55 gram tahin (sesampasta)
  4. ¼ theelepel vanille extract
  5. 12,5 ml (ongeveer 18 gram) soyaroom, bijv. van Alpro soya
  6. 135 gram bloem
  7. ½ theelepel kaneelpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schep de juiste hoeveelheid kokosolie in een magnetronbestendig bakje en verwarm op een heel laag vermogen in de magnetron tot het zacht wordt. Pas op, verwarm niet te lang dan wordt de olie vloeibaar en kun je er straks geen cookies van vormen.
  3. Doe de suiker met de zachte kokosolie in een kom en klop tot je een zachte creme hebt.
  4. Voeg dan de tahin toe, de vanille en de slagroom en klopt tot een egaal mengsel. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een deeg.
  5. Pak nu steeds een stukje deeg ter grootte van een walnoot uit de kom en rol dat tot een balletje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Ga door tot je al het deeg opgebruikt hebt.
  6. Bestuif de cookies tot slot met een klein beetje kaneel en schuif de bakplaat daarna in het midden van de oven.
  7. Bak de koekjes gedurende 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de cookies eerst 5 minuutjes afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Adapted from Aranka's blog
Adapted from Aranka's blog
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *