Artisjokken tapenade

recept artisjokken tapenade Foodiemoodsfoodiemoods

Artisjokken tapenade

Waarschijnlijk kun je je het beeld wel voor de geest halen; volgens mij is het universeel. Een dreinende kind dat zich op de grond werpt en zich vastketent aan het been van papa/mama omdat het niet verlaten wil worden. Nu, dat dreinende kind ben ik en die papa/mama is de zomer! De zomer is nu definitief voorbij en daar heb ik vreselijk veel moeite mee. Zo snel de eerste blaadjes kleuren en ik ‘s ochtends eerder wakker moet worden dan de zon gaat het fout. “Wil niet!” gilt het kleine kind!

Nu had ik natuurlijk al lang “de zomer gevangen in een potje” door lekker veel jam te maken. En gelukkig kan ik uit heel veel zomerrecepten van mijn blog kiezen om me weer op te peppen maar wees eens eerlijk; in je dikke trui met pantoffels aan de eettafel in een kunstverlichte kamer terwijl de regen tegen de ramen sliert is het allemaal toch net even anders. Die kou klimt in mijn botten. Het donker nestelt in mijn hoofd. Dan is zelfs de zomerste zomerjam niet meer in staat het sjachrijn bij mij te verdrijven. Vreselijk vervelend ook voor mijn huisgenoten die mijn stemmingen gedwee ondergaan. Er tegenin gaan staat gelijk aan Middeleeuwse lijfstraffen dus ze kijken wel uit…

Eigenlijk moet ik me op zo’n moment gewoon troosten met een stoofpotje of ander herfstig comfortfood maar zo begin oktober wil ik daar gewoon nog niet aan. Ik verkeer liever nog even in de ontkenningsfase want als ik eenmaal aan de paddestoelensoep ga is het officieel gedaan met de zomer! The point of no return… Moeten we niet hebben.

Gelukkig heb ik wel wat trucjes want het gaat ieder jaar precies hetzelfde en gaandeweg leert men. Ik ga dus als een dolle bakken en warm me aan de warmte als ik de ovendeur open doe. Of ik ga picknicken! Echt waar! Met wat kunstgrepen, de verwarming op 25, een kek kleedje op de vloer van de woonkamer, de daglichtlamp op maximaal en mijn zomerjurkje aan knap ik meestal weer wat op. Gelukkig ben ik dan nog maar een blikje artisjokbodems verwijderd van deze heerlijke artisjokken tapenade, broodje erbij en picknicken maar. Neem een hap, ogen dicht en echt, het is zomer!

Artisjokkentapenade
Heerlijk zomerse tapenade. Dit keer met artisjokbodems in plaats van olijven. Lekker fris!
Print
  1. 1 blik artisjokharten (ca. 400 gram), uitgelekt
  2. 60 gram groene ontpitte olijven
  3. 80 ml olijfolie
  4. 1 eetlepel kappertjes, schoongespoeld en fijngehakt
  5. 1 eetlepel versgeperst citroensap
  6. 2 teentjes knoflook uit de knijper
  7. zout en peper naar smaak
  1. Echt té makkelijk dit recept. Alles in de keukenmachine met messen of hakmolen en choppen maar! Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Heerlijk met stokbrood, ciabatta of crackertjes.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *