Baba Ganoush

recept baba ganoush miss foodie

recept baba ganoush miss foodieMiss Foodie is dus een foodblogger. Maar wat dóet zo iemand nu eigenlijk? Nou… best veel eigenlijk! Ik denk sowieso natuurlijk de godganse dag aan eten. Dat valt niet echt te leren, da’s gewoon een afwijking die je nodig hebt. Als ik weer eens via een willekeurige gedachte richting eten ben afgedwaald en ik die gedachtengang de moeite van het delen waard vind, schrijf ik dat in een schrift. Geloof het of niet; ik heb nog materiaal voor minstens een paar honderd blogposts en daar komt iedere dag weer verse waar bij. Vervolgens maak ik dan zo’n gerecht waar ik over fantaseerde; daar heb ik gelukkig mijn koksdiploma voor gehaald. Wél zo handig dat ik die basics ken…

Als ik meteen zeker weet dat het gerecht een succes is, maak ik een foto van het gerecht. Klinkt nogal “en passant” maar dat is het niet echt. Ik heb dan tijdens het koken al een hele setting gemaakt voor die foto. Plaatje in m’n hoofd, kasten afgestruind voor de juiste props (professioneel woord voor accessoires die je foto een beetje opleuken), de boel een beetje leuk neerleggen met een leeg bordje, beetje proefschieten om te kijken of het er een beetje leuk uit wil zien. Klinkt ingewikkeld maar gelóóf me, het maakt m’n leven een stuk aangenamer. Toen ik de foto nog niet voorbereidde mondde menig maaltijd uit in een echtelijke ruzie omdat Mister Foodie en de Little Foodies natuurlijk direct willen eten. Tsja… ga dán maar eens op je gemak foto’s schieten met verschillende diafragma-instellingen. Nu doe ik dat dus allemaal vantevoren en hoef ik alleen het lege bordje maar te vervangen door het bord met het echte gerecht. Poef… foto! 

Daarna tik je dus een stukje. Daar gebruik ik die gedachtengangen voor en als ik eenmaal aan het tikken sla is het steeds weer afwachten welke kant het verhaal op draait omdat er dan weer allemaal nieuwe gedachten bíj komen. Wel verrassend, soms ook voor mezelf! Zo’n blogpost plaats ik dan op mijn blog, die ik bíjna helemaal zelf in WordPress heb bedacht en ingericht. Je leert zo gaandeweg dus ook nog wat over CSS, FTP, SEO en zo nog wat van die zeer interessant klinkende maar ó zo belangrijke online-termen. O ja, en zo af en toe doe ik ook nogwat aan marktonderzoek. Zo nam ik laatst wat hapjes mee naar een voetbal-gathering in een park. Heel gezellig natuurlijk, we dronken een glaasje, aten een hapje… tót het me opviel dat de baba ganoush wel héél hard ging. Dat was dus een toppertje en die wil ik jullie uiteraard niet onthouden.

Omdat de BBQ hier de laatste tijd toch overuren draait, gooide ik er snel weer wat aubergines op. Je maakt de baba ganoush namelijk het best met echt geroosterde aubergines. Kan in noodgevallen ook wel in de oven maar dan mis je het rooksmaakje en dat vind ik nu net zo bijzonder aan dit gerecht. Het prutje laat zich niet echt makkelijk fotograferen moet ik zeggen, maar na een uurtje schuiven kwam er zowaar een mooi plaatje uit! 

 

Baba ganoush
BBQ aan? Aubergines grillen! Alleen op de bbq krijgen ze dat heerlijke rooksmaakje.
Print
  1. 1 grote aubergine of 3 kleintjes
  2. 1 el goede kwaliteit olijfolie
  3. 1/2 tl zout
  4. 2 tl citroensap
  5. 2 el tahin (sesampasta, natuurwinkel)
  6. 1/2 tl gemalen komijn (djinten, oosterse producten in de supermarkt)
  7. 1 teentje knoflook in stukjes
  1. Simpel! Blaker eerst de aubergines op de grill tot ze aan alle kanten een zwart vel hebben en helemaal zacht zijn van binnen. Laat afkoelen. Trek dan het vel eraf of snij ze open en schraap het vruchtvlees van het vel. Doe het vruchtvlees met de andere ingredienten in een blender en pureer tot je een niet-egale dikke pasta hebt. Pureer niet teveel, dan krijg je het mondgevoel van een babyhapje ;-)
  2. Proef en voeg naar smaak evt nog iets extra's van het een of ander toe. De ene aubergine is de andere niet en smaken verschillen. Ben je dol op knoflook? Leef je uit!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Baba Ganoush

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *