Bel 0800-MISSFOODIE

Geweldig, al die kerststress om me heen! De telefoon stond vandaag weer roodgloeiend:
“wanneer moeten de eieren erbij?”(aan het eind)
“Wat stop jij in je kalkoen?” (vulling van maisbrood en cranberries)
“Welke kerntemperatuur moet mijn lamsbout uiteindelijk krijgen?” (65 graden)
“weet jij nog een voorgerecht?” (poeh! Heb je even?)
“Er is geen steranijs meer, kan ik ook carambola’s kopen?” (Nee, zou ik zeker niet doen)
“Hoe lang moet mijn pate in de oven? (net zo lang tot de kerntemperatuur 75 graden is, meestal ongeveer 2 uur op 160 graden)
“wat voor een cranberries moet ik gebruiken in mijn cranberrysaus, gedroogde, gezoete of ongezoete?” (gewoon verse, veel frisser en roder!)
“Mijn gratin past niet onder de kalkoen! Hoe los ik dat op?” (gaar je gratin in de slagroom in je magnetron, doe er dan kaas over en gratineer hem in de oven op een hoge stand als je kalkoen ligt te rusten)

Enfin… gelukkig “doet” Miss Foodie het kerstdiner wegens uitlandigheid van Man dit jaar pas de 28e. Wel zo handig, dan is de meeste stress achter de rug en kun je weer zonder gevaar voor eigen leven boodschappen doen. Voor iedereen die toch hardnekkig vasthoudt aan de Kerstdagen: veel succes, plezier en smakelijk eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *