Biet!

recensie biet utrecht pop-up miss foodie

Biet is lekker, biet is leuk, biet is lief!

recensie biet utrecht pop-up miss foodieVoordat iedereen aan mijn verstandelijke vermogens begint te twijfelen en subiet afhaakt bij een verwachte ode aan de biet; Biet! is hier de nieuwe pop-up soep & saladebar die in de wintermaanden geopend is in de ijssalon aan de Utrechtse Nobelstraat. En Biet! is dus lekker. De dames maken iedere dag alles zelf dus eet je een heerlijk verse salade of soep. Die salades kun je helemaal naar eigen inzicht samenstellen. Ik zag er bakken met linzen, couscous, quinoa, sla, heel veel geroosterde groenten en pitten en een massa toppings. Om twijfelkonten zoals Miss Foodie tegemoet te komen hebben ze ook wat suggesties samengesteld. Ik koos de salade met linzen & amandelen (én geroosterde tomaatjes, gele paprika, bloemkoolroosjes, chiazaad en peterselie-knoflookdressing). Maar…. omdat ik zoals gezegd dus een twijfelkont ben nam ik voor de zekerheid toch ook de salade met pompoen & feta (én quinoa, zoete aardappel, pompoenpitten, koriander en honing-tijmdressing). Om niet al te greedy te lijken nam ik kleine porties maar die bakjes zitten zó boordevol dat ik toch thuis aan het uitdelen sloeg. Behalve Miss Foodie is nu dus ook de minder hardcore salademan P. fan. Want zoals gezegd; Biet! is lekker…. erg lekker!

Dat Biet! ook leuk is komt door de frisse, vrolijke uitstraling. Voor de deur staat een enorme knalroze biet, het lettertype van het logo is speels en binnen kun je op een paar eenvoudige bankjes met vrolijke kussentjes je beurt afwachten (of je salade oppeuzelen). En tot slot… je wordt er fijn geholpen en dat is ook wel een pre in deze donkere dagen!

salades recensie biet utrecht pop-up miss foodieTot slot is Biet! ook nog eens lief. Lief voor ons als klant want alle ingrediënten worden heel bewust ingekocht. Zoveel mogelijk bio en sowieso geen kiloknaller-werk! De meeste groenten kopen ze in bij hun overbuurman De Goey-Koot, een kleine buurtsuper met groentenman die nog hart heeft voor de zaak en zijn klanten. Het supertje staat al jaren onder druk en wordt door de buurt gekoesterd. Om daar dus als saladebar je groenten in te kopen vindt Miss Foodie ronduit lief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Biet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *