Bombardement

Yes! Na tijdenlang zoeken naar een mooi plekje heeft Miss Foodie sinds een paar maanden haar eigen moestuin(tje).

En na een tijdje planten, zaaien, slakkenkorrels strooien (ja, je moet wat, maar alles uiteraard 100% biologisch, haha!) en heel, heel veel onkruid wieden is nu de tijd van oogsten aangebroken. Klinkt allemaal heel erg leuk en voorlopig vinden we het allemaal vooral nog heel erg lekker, al die suikerpeultjes, tomaatjes, komkommertjes en augurken…

… maar Miss Foodie had dan weer niet gerekend op het enorme bombardement aan courgettes. Misschien had ik geen 4 planten neer moeten zetten? We zullen het maar als een  leermoment beschouwen en er het beste (en vooral het lekkerste) van maken. Behalve in de pastasaus, als raviolivulling en als garnituur in hartige taarten en muffins, zijn courgettes ook heel erg lekker als je ze grillt en er een salade van maakt!

Courgettesalade voor 2:
3-4 kleine courgettes (kleiner dan die uit de supermarkt!)
3 el olijfolie
1/2 teentje knoflook
grof zeezout
1 el balsamico
3 el hazelnoten
1 bol verse buffelmozzarella
handje vol basilicumblaadjes

Snij de courgettes in schuine plakjes en marineer ze even in 1 el olijfolie een snuf zeezout en een half teentje fijngehakte knoflook.
Grill ze op een gloeiendhete grillplaat en laat ze daarna een beetje afkoelen. Maak de schijfjes aan met wat goede olijfolie en balsamico en laat even rusten.
Rooster dan de hazelnoten en hak ze daarna grof.
De salade is daarna heel makkelijk; meng de courgetteschijfjes met de andere ingredienten en strooi er nog een heel klein beetje grof zeezout over.

One thought on “Bombardement

  1. Ja! Wat een geweldige oogst zeg. Lijkt me geen straf, zoveel courgetjes. Gegrild zijn ze inderdaad geweldig, en wat dacht je van courgettesoep, met verse basilicum munt of zelfs verse munt… hmmm

    Nu alleen nog een buffel in je moestuintje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *