Brouats oftewel filoflappen

recept brouats miss foodie

recept brouats miss foodie

‘t Is weer die tijd van de maand; tijd voor de foodblogswap! Een goede reden om je eens te verdiepen in het werk een collega-foodblogger dus dat is altijd weer inspirerend. Deze maand koos ik een recept dat ik vond bij Eten Van Eefke. Leek me wel een toepasselijk hapje, zeker nu we weer  picknicken/afspreken in het park/het koken uitstellen en maar door blijven borrelen/het WK gaan winnen (doorhalen wat niet van toepassing is).

Toegegeven; je staat even te klussen in de keuken, maar doe zoals Miss Foodie en verhuis de hele bubs naar een zonnig plekje in de tuin. Dan blijkt het best een aangenaam werkje dat vouwen!

 

 

 

brouats vullen miss foodiebrouats vouwen miss foodie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filoflappen (brouats)
't Is even klussen maar bewondering zal je beloning zijn!
Print
 1. 1 pak koelverse filodeegvellen
 2. gesmolten roomboter of olijfolie
 1. 250 gram verkruimelde fetakaas
 2. 2 fijngesneden rode pepers
 3. handjevol fijngehakte muntblaadjes
 4. Of doe zoals Miss Foodie deed en verwerk er restjes in, zoals bijvoorbeeld geroosterde paprika's en gegrilde kip (met bosuitjes en kruiden!)
 1. Maak eerst de vulling door de ingrediënten te mengen.
 2. Snij de vellen vers filodeeg (zelfs de Ap heeft dat nu in de koeling liggen) in repen van ongeveer 7 cm breed. Leg alle repen op elkaar zodat de boel niet zo snel uitdroogt en leg er dan voor de zekerheid nog een vochtige theedoek over. Zet ook alvast je vulling klaar en een bakje gesmolten boter of olijfolie met een kwastje.
 3. Smeer de bovenkant van een reep filodeeg helemaal in met de gesmolten boter of olie en leg er een hoopje vulling op. Vouw nu de punt linksboven over de vulling.
 4. Klap het deel met de vulling erin dubbel naar rechts.
 5. En nog eens…
 6. Net zolang tot je het hele vel filodeeg om de vulling hebt geslagen. Als het goed is hou je een driehoekje over. Doe dit voor ieder vel filodeeg tot je geen vulling of geen filodeeg meer over hebt. Leg je brouats op een bakplaat, kwast ze aan de bovenkant nog even in met wat boter/olie en bak ongeveer een kwartiertje in een oven van 200 graden (check na 10 minuten voor de zekerheid eventjes, ze moeten mooi goudbruin worden).
Adapted from geinspireerd door Eten van Eefke
Adapted from geinspireerd door Eten van Eefke
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *