Comfort zone

De laatste tijd vliegen Miss Foodie op Pinterest een heleboel quotes om de oren over je “comfortzone” en vooral over het feit dat je voor alle leuke dingen vooral BUITEN je comfortzone moet treden. Nu is het met kinderen sowieso erg lastig om binnen je comfortzone te blijven; Miss Foodie kan de hare vaak niet eens meer vinden! En wat te denken van de huidige crisis/recessie? Die jaagt volgens mij ook al flink wat mensen uit hun comfortzone. En ik kan je melden; dat is niet louter leuk, wat Pinterest daar ook over zegt. Als ZZP-er is het een onprettige verrassing als de opdrachten ineens uitblijven. De dagen gaan ineens tergend langzaam voorbij, zeker als je door het lagere inkomen ook ineens niet meer eindeloos kunt shoppen en lunchen. Waar de comfortzone-wijsheden volgens mij meer over gaan is hoe je ermee omgaat als je eruit geduwd wordt. Ben je eenmaal buiten je comfortzone en weet je daar iets leuks te beleven dan voelt dat inderdaad als een groot avontuur en een waanzinnige overwinning. En ontstaan er zomaar de meest creatieve dingen zoals bijvoorbeeld deze Spoil Yourself Cookies die Miss Foodie nu maakt.

Ben je zomaar ineens bakker, grafisch ontwerper, marketeer, PR-machine en produktontwikkelaar in een!
Voor iedereen die niet direct aan een major jobchange denkt; probeer eens ver buiten je comfort-zone te koken, dat komt ook al heel aardig in de richting van het positieve gevoel!
Bijvoorbeeld met deze pittige mangobavarois:

250 gram mangovlees (mag evt ook uit blik)
50 ml kokosmelk
80 gram suiker
3 blaadjes gelatine, geweekt in ruim water
200 ml slagroom
takje verse munt
1 verse limoen
1/2 verse rode peper

Gebruik het liefst metalen bavaroisvormpjes. Zet die een uur voor je de bavarois gaat maken in de vriezer. Kook nu het mangovlees met 60 gram van de suiker in de kokosmelk en pureer dit. Roer er twee geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine door. Laat afkoelen en roer ieder kwartier even goed door.
Sla ondertussen de slagroom stijf en bewaar koel.
Rasp de limoen en pers hem vervolgens uit. Doe de rasp in een pannetje met het sap, de heel fijngehakte rode peper en 20 gram suiker en breng aan de kook. Haal van het vuur en los er het laatste blad geweekte en uitgeknepen gelatine door. Laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de vloeistof dan in de bevroren vormpjes en draai die snel rond zodat de vloeistof tegen de zijkanten aan geleert. Zet de vormpjes dan in de koelkast.
In de tussentijd heb je trouw ieder kwartier door het mangomengsel geroerd. Als dit dikker begint te worden is het tijd om de geslagen slagroom er heel luchtig doorheen te spatelen. Schep dit luchtige mengsel in de bavarois-vormpjes, dek af en laat 2 uur opstijven. Om de vormpjes te lossen, dompel je ze kort in heet water. Afdrogen en keren op een bord. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *