Ben je zomaar ineens bakker, grafisch ontwerper, marketeer, PR-machine en produktontwikkelaar in een!
Voor iedereen die niet direct aan een major jobchange denkt; probeer eens ver buiten je comfort-zone te koken, dat komt ook al heel aardig in de richting van het positieve gevoel!
Bijvoorbeeld met deze pittige mangobavarois:
250 gram mangovlees (mag evt ook uit blik)
50 ml kokosmelk
80 gram suiker
3 blaadjes gelatine, geweekt in ruim water
200 ml slagroom
takje verse munt
1 verse limoen
1/2 verse rode peper
Gebruik het liefst metalen bavaroisvormpjes. Zet die een uur voor je de bavarois gaat maken in de vriezer. Kook nu het mangovlees met 60 gram van de suiker in de kokosmelk en pureer dit. Roer er twee geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine door. Laat afkoelen en roer ieder kwartier even goed door.
Sla ondertussen de slagroom stijf en bewaar koel.
Rasp de limoen en pers hem vervolgens uit. Doe de rasp in een pannetje met het sap, de heel fijngehakte rode peper en 20 gram suiker en breng aan de kook. Haal van het vuur en los er het laatste blad geweekte en uitgeknepen gelatine door. Laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de vloeistof dan in de bevroren vormpjes en draai die snel rond zodat de vloeistof tegen de zijkanten aan geleert. Zet de vormpjes dan in de koelkast.
In de tussentijd heb je trouw ieder kwartier door het mangomengsel geroerd. Als dit dikker begint te worden is het tijd om de geslagen slagroom er heel luchtig doorheen te spatelen. Schep dit luchtige mengsel in de bavarois-vormpjes, dek af en laat 2 uur opstijven. Om de vormpjes te lossen, dompel je ze kort in heet water. Afdrogen en keren op een bord. Eet smakelijk!