Culinaire carriere?

Soms moet het gewoon zo zijn. Zit dus al jaren te dubben wat ik (behalve het hele leuke bloggen en het uitgebreid koken voor gezin, familie en vrienden dan!) nu eens zal gaan doen met mijn kookkunsten. Werken in een restaurant valt af, daar hoef ik niet eens over na te denken. Da’s niet handig met twee kleine kids want het werkschema is op zijn minst gezinsontwrichtend.
Kooklessen geven dan? Mwah… dat lesgeven heb ik ooit al eens met een andere hobby geprobeerd. Die hobby was toen acuut geen hobby meer en bovendien heb je daar een flinke lokatie voor nodig.
Toch maar die broodjeszaak? Nou nee! Te beperkt.
Zou catering iets kunnen zijn dan? Heb tenslotte al een tijdje de droom van de rijdende hapjeskeuken.

Maar ja, toen een oud-buur mij twee weken geleden belde en me vroeg om voor een feestje van ongeveer 40 man de hapjes te verzorgen, was mijn antwoord eigenlijk meteen “nee”. Ik ben immers geen cateraar, heb geen apparatuur, 40 man is wel heel veel, heb het nog nooit gedaan. En zo verzon ik nog wel 5 argumenten. Best overtuigend eigenlijk, al zeg ik het zelf. Oud-buur zou op zoek gaan naar een echte cateraar.
Maar dan toch die twijfel… Koken is wel heel leuk… Zeker voor mensen die je kent… Hoe cool zou het zijn… Uiteindelijk gaf de Man de doorslag. Hoe moeilijk kon het zijn?

En zo stond ik gisteravond dus op een feestje in Dieren voor 40 man de hapjes te maken. Hoe cool het uiteindelijk was? Super-duper-cool! Dit smaakt naar meer. Denk dat ik vandaag op Marktplaats alvast wat busjes uit ga zoeken.
Maar eerst post ik hier de recepten van de hapjes van gisteravond.

One thought on “Culinaire carriere?

  1. Hoi, bij mij leven die dromen ook af en toe op. Ik heb alleen 4 kids en een man die vaak in het buitenland zit. Dus hou ik het nu nog maar bij ons burenkerstfeest (25 personen) en onze burenBBQ (25 volw+30 kids). Gaat allemaal prima, maar wat zou ik graag een grotere keuken willen, en een diepvries, extra koelkast, keukenmachine, etc.etc. Ook een plan is om volgend zomer 1x per maand een high tea te houden zodat ik lekker kan bakken en ik wil met mensen bij hen thuis gaan koken, bijv. een lading jam of de diepvries vol koken voor bange tijden. Wel samen omdat heel veel mensen helemaal niet meer KUNNEN koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *