Dagje kindloos…

Zo! Dat is even wennen. Miss Foodie is vandaag kindloos en dat is zo op zijn tijd natuurlijk best eens lekker. Eigenlijk begint zo’n verwendagje ‘s ochtends in bed al, waar je – zonder wekker en zonder kids – eindelijk eens wakker wordt omdat gewoon je slaap op is. Wist niet eens meer dat het kon en kan het echt iedereen aanraden. Het kan psychisch zijn maar ik geloof werkelijk dat Miss Foodie’s spiegelbeeld vanochtend toch een fractie frisser oogde.
En dan de rest van de dag dus alles lekker op je gemak. Beetje hangen, beetje lezen, beetje bloggen, beetje koffie, beetje thee, even een kleine boodschap. Want als je het mij vraagt is dat nog het allerlekkerst; eten waar je zelf zin in hebt. Even geen rekening houden met nog drie zeer uitgesproken smaakkarakters (zo zijn de smaken van Little Miss Foodie en Little Mister Foodie volledig complementair aan elkaar: er is bijna niets dat ze allebei erg lekker vinden!) maar gewoon maken waar je zelf trek in hebt. Nog best lastig kiezen want het moet natuurlijk iets zijn wat Miss Foodie normaal nooit op tafel zou zetten en het mag niet al te veel gedoe zijn, want zeg nu zelf; koken is toch het leukst als er meer mensen van mee-eten. Toch is het voor de lunch heel goed gelukt om de ultieme Miss-Foodie-herfstlunch te maken.

Brood met gebakken paddenstoelen

Voor 1 foodie heb je nodig:
1-2 lekkere boterhammen met roomboter
handjevol cantharellen
flinke hand vol eekhoorntjesbrood
flinke pluk verse oregano (of tijm)
klont roomboter
1 sjalotje
paar plakjes taleggio
peper en zout

Snipper het sjalotje en fruit langzaam in de boter. Sjalotje niet laten kleuren. Maak de paddenstoelen schoon (cantharellen kun je snel in een bak met water goed spoelen en daarna op keukenpapier uit laten lekken, anders ben je zo een uurtje bezig om ze met een borsteltje schoon te boenen), snij de harde onderkant eraf en snij in dunne plakjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de sjalot, doe er de blaadjes van tijm/oregano bij en bak op redelijk hoog vuur tot ze mooi bruin en droog zijn. Breng op smaak met zout en peper en stort de gebakken paddenstoelen op je met boter besmeerde boterhammen. Leg er tot slot snel een paar plakje taleggio op zodat de kaas begint te smelten en eet zo snel mogelijk op!

Kan nu al niet wachten tot vanavond, dan maak ik een risotto van geroosterde bietjes met blauwschimmelkaas voor mezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *