De box van Hellofresh – 1

IMG_4006

Hij is binnen! De box van HelloFresh by night…

 

Zoals verwacht ontzettend anders dan de eerder boxen. Die zaten tjokvol met groenten en fruit uit streek en seizoen. Aangevuld met een brood, wat eiwitten en soms een lekkernij. Erbij wat receptsuggesties.
Deze box van HelloFresh gaat uit van een aantal vastomlijnde maaltijden. Hij bevat precies alle ingrediënten voor 3 maaltijden voor 2 personen (tot aan het minipotje honing toe!). Als het goed is houd je aan het einde van die drie dagen helemaal niets over en heb je van 3 door een voedingsdeskundige samengestelde hoofdmaaltijden genoten. Klinkt ideaal!
En wat vindt HelloFresh dat Miss Foodie de komende drie dagen gaat eten?
* Visstoof uit de oven met gele kerrie en geurige jasmijnrijst
* Kip-mangospiesjes met sperziebonen en krieltjes (er zitten zelfs 2 spiesjes bij)
* Kant en klare verse tortellini met aubergine en pijnboompitjes

Miss Foodie valt bijna van haar geloof want deze recepten klinken heerlijk. Ik had ze zelf kunnen verzinnen, zeg maar!
Maar ja, de uitdaging is om creatief te koken met de ingrediënten uit de boxen en om heel eerlijk te zijn wordt Miss Foodie altijd een beetje tegendraads als alles van tevoren helemaal vast ligt. Daar kan Miss Foodie op vakantie niet tegen, op haar werk niet en in de keuken al helemaal niet!
Fantaseren dus!
Wat denken jullie bijvoorbeeld van kokos-kip-curry met zelfgemaakte mangochutney (met de rode ui), jasmijnrijst en spitskool? En dan die vis a la papilotte in de oven met de tomaatblokjes en de bosuitjes met gekookte krieltjes in de schil en gekookte sperziebonen. Tja, en die tortellini? Dat is natuurlijk een redelijk vaststaand gegeven, of Miss Foodie moet helemaal fusion gaan en tortellini in kokossaus met mango proberen. Weet niet of zo’n experiment me in dank wordt afgenomen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *