De box van Hellofresh – 2

Thaise curry met kip, krieltjes, sperzieboontjes, mango en jasmijnrijst

recept Thaise curry met kip, krieltjes, sperzieboontjes, mango en jasmijnrijstDat was nogal een gepuzzel zeg, om met de ingrediënten van de HelloFresh-box iets anders te koken dan datgene dat de bedoeling was. Alles in de box is exact afgewogen, verpakt en op elkaar afgestemd. Als je er een hekel aan hebt om te verzinnen wat je wilt eten, een boodschappenlijstje te maken en vervolgens boodschappen te doen, is HelloFresh perfect. In die zin is het een echte gemaksbak!
Maar ja, zo steekt Miss Foodie niet in elkaar. Miss Foodie vindt het juist heerlijk om iedere dag (liefst de hele dag!) over het eten te fantaseren, boodschappen bij elkaar te sprokkelen (of Man er voor de “jacht” op uit te sturen) en vanaf een uur of 5 de kids aan allerlei electronische apparaten te koppelen zodat ze heerlijk kan kokkerellen. The joy of cooking zeg maar!
Enfin… na wat hersengymnastiek was ik er uit; we gingen Thaise curry met kip, mango, krieltjes en sperzieboontjes eten. Samen met die heerlijke jasmijnrijst en dan de king-size pinda’s erover. De fantasie van Miss Foodie maakt soms hele mooie dingen…
En in werkelijkheid was het net zo mooi, kleurrijk, geurig en lekker als in mijn fantasie. Ware het niet dat de currypaste in de box nogal aan de… pittige kant was. Voor ons geen enkel probleem, graag zelfs! Met de twee little foodies hier in huis eten we immers niet zo vaak meer pittig. Juist ja! Dat was dus precies het probleem; dit kon ik ze niet aan doen! Eenmaal in de pan sloeg de hitte van de currypasta zelfs op m’n keel. Gelukkig had de HelloFresh box ook een instant-oplossing voor dit probleempje. Binnen no-time had ik van de gepelde tomaten, de aubergine, de knoflook, sjalot en de tortellini een prima tweede maaltje te pakken, helemaal kids-proof.
Nu dus aan de slag om met de restanten uit de box een laatste volwaardige maaltijd te verzinnen.  Ik heb nog: 2 stukken kabeljauwfilet, 1 minipotje honing, 1 potje room, 1 joekel van een spitskool, pijnboompitjes, bosuitjes, een handjevol sperzieboontjes, wat krieltjes en 2 tomaten.
Iemand een ideetje?

Thaise curry met kip, krieltjes, sperzieboontjes, mango en jasmijnrijst
Print
  1. 2 eetlepels neutrale olie, bijvoorbeeld archaideolie
  2. 1 rode ui, gesnipperd
  3. 250 gram kipfilet, in blokjes
  4. 1/2 zakje gele thaise currypaste
  5. 1 blik kokosmelk
  6. 200 gram sperzieboontjes in stukjes van ca 2 cm
  7. 200 gram krieltjes in stukjes of stukjes aardappel
  8. 1 mango in stukjes
  9. kingsize gezouten pinda's
  10. 200 gram jasmijnrijst
  1. Fruit de ui zachtjes glazig in de olie, voeg de stukjes kipfilet toe en bak die tot ze net kleuren. Doe er de currypasta bij en fruit even mee. Voeg dan de kokosmelk, sperzieboontjes en aardappelstukjes toe. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Breng 450 ml water aan de kook, voeg de rijst toe met een klein beetje zout en kook op matig vuur tot al het water is verdampt. Zet dan het vuur uit en doe de deksel op de pan om de rijst warm te houden.
  3. Als de curry 15 minuten heeft geprutteld, voeg je de helft van de mangostukjes toe en laat die nog 5 minuten meewarmen.
  4. Serveer de curry met de rijst en leg er de overgebleven stukjes mango en de pinda's overheen.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *