De krat van de Bee Box – 4

quesadilla's recept miss foodie

quesadilla's recept miss foodieMiss Foodie begint er helemaal in te komen, in dat koken volgens de seizoenen. De lijst met wintergerechten in “Go with the flow” groeit met iedere nieuwe krat. ‘t Is natuurlijk ook de insteek van die kratten en boxen en de afgelopen weken maakten duidelijk dat ook het Hollandse winterseizoen voldoende afwisseling biedt. We maakten kennis met koolraap, deden eens iets anders met pompoen, transformeerden andijvie tot heerlijk taartje, maakten een superknapperig stamppotje met paksoi, een visschotel met een andere paksoi, een gratin met heerlijke bietjes, een kruidig wortelsoepje, een ware lentesalade, een knapperige rauwkostsalade van peterseliewortel, ravioli met preisaus en gebakken champignons op toast. Bent u er nog?
Absoluut geen saai eetseizoen dus maar zo af en toe begint het bij Miss Foodie ineens enorm te kriebelen. De winter duurt nu al zo’n poos. Je zou er nog sacherijnig van worden.
Laten we dus gaan picknicken! Nu! Gewoon midden in de woonkamer op een kleedje. Met de verwarming op 25, korte broeken en zomerjurkjes aan en je ogen (en gordijnen!) dicht is het net echt.
Maar dan wel met echt picknick-eten, liefst zonder bestek.
Ook dat kan met “wintergroenten”. Je maakt gewoon quesadilla’s met witte kool, spekjes en kerrie. Is dat lekker? Ja dat is lekker! Als je kids alles tot de laatste kruimel oppeuzelen, heb je het kennelijk toch goed begrepen…

Quesadilla's
Echt een groentecheat. Handig! Je kunt er echt álles mee naar binnen smokkelen.
Print
  1. 100 gram magere spekreepjes
  2. 1/2 witte kool in heel dunne reepjes gesneden
  3. 2 tl kerriepoeder
  4. 150 gram geraspte kaas
  5. 6 tortillawraps
  1. Bak de spekreepjes kort uit, ze hoeven niet superkrokant. Voeg dan de kerrie toe en bak nog even mee. Voeg dan de witte kool toe en bak tot de groente glazig begint te worden maar nog wel knapperig is. Haal van het vuur en laat afkoelen voor je er de geraspte kaas door roert.
  2. Zet dan een grote koekenpan op een matig vuur. Leg een tortilla in, bedek tot aan de randen met 1/3 van het koolmengsel en leg er een tortilla bovenop. Bak op matig vuur tot de onderste tortilla begint te kleuren. Draai dan om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal met de rest van de tortilla's en vulling. Stapel alle gebakken quesadilla's op elkaar op een groot bord en snij in 8 punten. Eet uit het handje met ketchup.
  3. Tip: ook koud zijn deze hapjes de moeite waard. Nooit weggooien dus (als je al iets over houdt).
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *