De krat van De Beebox – 1

krat beebox

krat beeboxHet gaat er allemaal gestaag doorheen, alle verse, gezonde, seizoenswaren uit de kratten en boxen. Beter dan dit krijg je het niet. Miss Foodie zou graag willen schrijven dat ze zich nog nooit zo gezond heeft gevoeld. Echter… alle vitamineboosters ten spijt werd vandaag deze idylle verstoord door een terugkerend verkoudheidsvirus.

 

 

 

Best jammer, aan een vitaminetekort kan dit niet liggen. En zojuist werd er weer een nieuw shot aan huis bezorgd. Van The Greenbee dit keer; de Beebox en die zit weer flink vol!

Eens kijken: andijvie, twee soorten sla, eieren, rundervinken, augurken, een pompoen, een witte kool, een brood van Le Perron, uien, aardappelen, appels, peren en appelsap. Met het meeste weet Miss Foodie wel raad, alleen die andijvie… Verder dan andijviestamppot kom ik even niet. En dat is niet zo handig tijdens het stamppot verbod hier. Iemand een suggestie?

3 thoughts on “De krat van De Beebox – 1

 1. De andijvie… Wassen, julienne snijden, en á la shoarma serveren onder de gegaarde en overlangs in plakken gesneden rundervinken, in een pitabroodje of op een pistoletje – is dat een idee?

 2. Andijvie in een ovenschotel met aardappelplakes erover.
  De binnenste bladeren mengen met de overige slasoorten voor een salade.
  Of in een hartige taart/pizza verwerken

  Eigenlijk kan je meer met andijvie doen dan we denken
  Wel een mooie box dit keer

 3. @ Job; dat is een goede! Meteen met de rundervink uit de box!
  @ Fatima; klinkt ook heerlijk, die salade ga ik zeker nog eens proberen.
  Dank voor het meedenken, het werd uiteindelijk een hartige taart, morgen het recept. Eerlijk is eerlijk, hij was heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *