De krat van de Streekmolen – 1

geroosterd brood met champignons, rode ui, tijm en parmezaan recept miss foodie

Yes! En toen was hij er ineens. Stipt om 7 uur werd er aangebeld en kreeg Miss Foodie de krat van de Streekmolen overhandigd. U weet wel; in het kader van Miss Foodie’s “test-alle-kratten-en-boxen-eens-uit”-project.
Eerlijk is eerlijk, het is een plaatje:

In de krat zit een mooie selectie van groenten (prei, champignons, aardappelen, radijsjes, rode uien, bietjes en een joekel van een koolraap), fruit (appels en peren), een brood van de Veldkeuken, een liter karnemelk, een pakje rundergehakt en een potje mayonaise.

Op de site van de Streekmolen staan recepten voor iedereen die even de inspiratie mist of gewoonweg geen idee heeft wat je met een koolraap aanmoet. De recepten voor deze krat zijn bijvoorbeeld pasta met prei en champignons, romige bietjessoep, gemarineerde radijsjes, bietjesstamppot met gehaktballetjes, geroosterde appel en peer met kaneelyoghurt, provencaalse koolraap, koolraapstamppot met gehaktsaus en hete bliksem. Kortom; genoeg te ontdekken, met zo’n krat eet je weer eens iets anders. Toch zou Miss Foodie Miss Foodie niet zijn als ze klakkeloos recepten zou gaan nakoken. Niks mis mee hoor, maar ik vind het nogal leuk om gewoon ter plekke te verzinnen wat we gaan eten (al doet het recept voor hete bliksem me wel watertanden!).
Vanmiddag aten we in ieder geval al heel lekker:

geroosterd brood met champignons, rode ui, tijm en parmezaan recept miss foodie

Snij 2 dikke plakken brood en besmeer ze licht met roomboter. Bak ze in een koekenpan lichtbruin en hou apart. Doe een klontje roomboter in de gloeiend hete pan en bak er snel een rode ui in dunne plakjes in, voeg dan champignons in plakjes toe en bak tot ze mooi gebruind zijn. Stort op de smachtende geroosterde boterhammen, garneer met wat tijmblaadjes en rasp er wat Parmezaan over. Snel opeten voor iemand anders het doet!

En nu staat er in de oven van Miss Foodie een aardappel-bietjesgratin te pruttelen. Reuze gezellig naast een blije kip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *