De krat van de Streekmolen – 4

recept zelfgemaakte ravioli met preisaus miss foodie

recept zelfgemaakte ravioli met preisaus miss foodie“Hoge hakken in de keuken” is zo ongeveer het enige kookboek dat Miss Foodie niet in de kast heeft staan. Best onwaarschijnlijk eigenlijk want Miss Foodie = hoge hakken. Niet dat ze daarom beter kan koken (vandaar dat ik het boek ook niet heb, ik zie de link niet…) maar gewoon voor de broodnodige elegante uitstraling. Dat Miss Foodie daar ver in gaat blijkt wel uit het feit dat ik zelfs nu nog op hoge hakken door de sneeuw trippel. Zelfs na de nodige val- en bijna valpartijen. Het grote voordeel van op hakken lopen als het spekglad is, is dat je er waanzinnige spierpijn van krijgt. En dat is weer een teken dat je zojuist een geweldige workout hebt gehad.
Hoef je een dagje geen calorieen te tellen en dat moet je ook zeker niet doen bij dit recept!

Met de prei, rode uien en gehakt van de Streekmolen-krat maakte Miss Foodie een ravioli met preisaus. Want ook dat kan met prei…

Zelfgemaakte ravioli met preisaus
OK, je staat even te klussen in de keuken. Maar dan is de beloning ook geweldig!
Print
  1. 400 gram bloem, liefst 300 gram typo "00" en 100 gram semolina
  2. 4 eieren
  3. 1/4 tl zout
  4. 2 el olijfolie
  5. evt. scheutje water
  1. 100 gram magere spekreepjes
  2. 250 gram rundergehakt
  3. 1 rode ui, fijngesnipperd
  4. 2 eetlepels pesto (als het even lukt, zelfgemaakt)
  5. 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  6. peper en zout
  1. 2 enorme preien (of 3-4 van kleiner formaat)
  2. 2 eetlepels olijfolie
  3. 1 tl bouillonpoeder
  4. 1 eetlepel gedroogde dragon
  5. 50 ml (soya)room
  6. Om te garneren fijngesneden bosuitjes en je allerlekkerste olijfolie
  1. Maak eerst de raviolivulling door de spekjes langzaam uit te bakken tot ze net niet helemaal bruin en krokant zijn. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak glazig (niet bruin), dan gehakt toevoegen en rul bakken. Laat het mengsel afkoelen en roer er de pesto en geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak dan de preisaus door de preien te snijden en goed te wassen (waarom worden biologische preien altijd zo verzadigd met klei aangeleverd? Is dat om het betere moestuingevoel over te brengen?). Doe de prei met aanhangend water, olijfolie, bouillonpoeder en dragon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en stoof de prei in minstens 10 minuutjes helemaal zacht (check wel af en toe of er nog water in de pan zit en voeg eventueel wat toe). Pureer en voeg de soyaroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de saus, je hoeft hem strak alleen nog maar op te warmen.
  3. Maak dan het pastadeeg, hoe dat gaat lees je uitgebreid hier.
  4. Miss Foodie maakte dit keer de ravioli met een ovale koekjessteker, ook weer eens leuk!
  5. Kook de ravioli in 3-4 minuutjes gaar en serveer op een laag preisaus. Garneer met de gesneden bosuitjes en dig in!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “De krat van de Streekmolen – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *