De krat van Streekmolen – 2

recept bietjesgratin miss foodie

recept bietjesgratin miss foodieTja, en dan heb je zo’n krat vol winterse spullen van de Streekmolen in huis dus daar moet je dan wel wat nuttigs mee. Eens kijken… die bietjes zien er wel vrolijk uit en zeg nu zelf; het is echt bietjesweer vandaag. Alleen al vanwege de kleur, even wat tegenwicht in deze wonder-witte winterwereld! Omdat je op zo’n sneeuwdag met twee kids wel wat beters te doen hebt dan een hele middag in de keuken staan, werd het een echte easy-does-it. In principe gooi je gewoon van alles bij elkaar in een ovenschaal, zet in een hete oven en negeer het hele zaakje 1 1/2 uur. Na die tijd zijn al je ledematen stram en stijf, groeien er ijspegeltjes aan je haar en zijn je knieën en billen beurs van de glijpartijen. Wat een aangename verrassing dat het binnen warm is en het eten al bijna klaar is!

Bietjesgratin
Weer eens iets anders!
Print
  1. 4 flinke bietjes, geschild en in plakjes van een paar mm
  2. 4 net zo flinke aardappelen, liefst niet al te kruimig, geschild en in net zo dikke plakjes als de bietjes
  3. 1/2 liter kookroom (of room met melk of - indien lactosevrij - soyaroom)
  4. 3 teentjes knoflook, geraspt
  5. blaadjes van een paar takjes tijm
  6. peper en zout
  7. rasp van 1/2 mandarijn
  8. 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schik de plakjes bietjes en aardappel om en om in een ovenschaal. Verwarm de room in een steelpannetje met de geraspte knoflook, tijm, peper, zout en mandarijnrasp. Giet de warme room over de bietjes en aardappel en rasp daar de Parmezaan over. Schuif in de oven en kijk er 1 1/2 uur niet meer naar om.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

 

Miss Foodie legde er ook een kippetje naast, past precies en is in dezelfde tijd gaar.
Koop een blije kip, snij de geraspte mandarijn van de bietjesgratin in 4 stukken en stop in de kip. Stop er ook een bosje tijm bij. Smeer in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
Zet naast de bietjesgratin in de oven en ga lekker sneeuwballen gooien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *