De Streekbox – 4

recept wortelpeterselie peterseliewortel salade miss foodie

recept wortelpeterselie peterseliewortel salade miss foodieMet de Streekbox leeggekookt en De Krat in aantocht maakt Miss Foodie tussentijds balans op van de Boxen en Kratten”-test.
Wat vooral erg leuk is, is het verrassings-element van de boxen en kratten, al is dat natuurlijk beperkt want overal krijg je minstens een dag vantevoren door wat er in de box/krat zit. Hartstikke fijn natuurlijk want de meesten worden op vrijdag geleverd en als je dan nog iets aan wilt vullen sta je toch weer op zaterdag in de super! Iets dat te allen tijde voorkomen dient te worden, haha! Wil je toch wat meer een surprise-experience, dan lees je je mail gewoon niet. Easy does it…
Wat Miss Foodie wel opvalt is dat de boxen die ik tot nu toe heb ontvangen, erg weinig eiwitten en fruit bevatten, het zijn toch vooral groenteboxen. In de box van de Streekmolen vond ik een pakje biologisch rundergehakt, 3 (heerlijke Wellant!) appeltjes en 3 peren. In de Streekbox vond ik 125 gram spek en wat stoofpeertjes. Wat er dan wel weer extra in zit is bijvoorbeeld een pot mayonaise van Ton’s, een pot hazelnootpasta van Gijs en een fles rabarbersap. Leuke producten, absoluut, maar Miss Foodie had dan liever wat kaas, vlees, vis of eieren in de box gevonden, dan kun je weer een volwaardige maaltijd maken. Maar dat is dus de pragmatische inborst van Miss Foodie die hier spreekt.
Tja, en die overvloed aan seizoensproducten… Miss Foodie weet niet zo goed wat ze daar van vindt. Rationeel is het natuurlijk alleen maar te prijzen, lokaal geproduceerd, mooie producten en uit het seizoen eten is o zo natuurlijk. Alleen… als je niet oplet heb je zomaar ineens een overdosis te pakken! Miss Foodie is daar sowieso erg gevoelig voor: bij aardbeien, kersen, asperges, enfin… die typische seizoensproducten.
En nu komen de geroosterde wortelgroenten, stamppotten en stoofpotten m’n neus al weer uit. En da’s best lastig als je nog wortelpeterselie/peterseliewortel over hebt.
Maar gelukkig kun je daar ook een heerlijke salade van maken. Voor op dat superlekkere broodje, want dat zit dan ook weer standaard in zo’n box. Ogen dicht… in het zonnetje… BIJNA LENTE!

Geroosterd zuurdesembroodje met salade van peterseliewortel
Of het nu peterseliewortel of wortelpeterselie is; dit is gewoon lékker!
Print
  1. 2 dik gesneden zuurdesemboterhammen
  2. 300 gram peterseliewortel geschild en in lucifertjes gesneden
  3. scheutje citroensap uit zo'n flesje
  4. 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  5. 4 plakjes biologische grillworst
  6. 2 augurken, ook in lucifertjes gesneden
  7. 2 eetlepels mayonaise (zoals bijv. die van Ton's uit de krat van de Streekmolen)
  8. 1 volle theelepel grove pittige mosterd
  9. zout en peper
  1. Rooster eerst de broodjes door dikke plakken dun te besmeren met wat boter. Verhit een koekenpan en leg daar de broodjes in. Beetje aandrukken om contact te maken en omdraaien als de onderkant krokant bruin is. Als ook de andere kant mooi krokant en gekleurd is, de broodjes uit de pan halen en af laten koelen.
  2. Zet dan een flinke pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Doe er een flinke scheut citroensap door en een volle theelepel zout. Doe er de peterseliewortel in en blancheer 1 minuut. Giet af in een vergiet en koel direct af onder de koude kraan. Laat uitlekken.
  3. Maak dan de dressing door de mayo te mengen met de mosterd.
  4. Roer alle ingredienten van de salade door elkaar en breng op smaak met wat zout. Serveer de salade op de geroosterde broodjes en maal er nog wat verse peper over. Vast ook heerlijk met verse peterselie erdoor maar die had ik niet in huis...
  5. Eet smakelijk!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *