De zonkeuken

  Het is de oplettende lezertjes natuurlijk al lang opgevallen; het zijn Italië-weken bij Foodiemoods (en ongetwijfeld bij jullie in Nederland ook in de Appie). En wat wil je ook? We zitten hartje Chianti nu eindelijk te genieten van al het moois en lekkers hier. Leermoment van de dag; een belangrijk ingrediënt van de Italiaanse keuken is ….. ZON! Vandaag smaakte de caprese op het terras echt oneindig veel beter! En in Italië kan ik niet anders dan Italiaans koken. Ten eerste ligt al het lekkers hier letterlijk voor het oprapen. Voor de aubergines, tomaten en courgettes hoeven we niet eens de deur uit, daar staat de moestuin vol mee. Takje rozemarijn nodig? Pluk de heg! En voor al het andere stikt het hier van de delicatessenzaakjes, Ipercoops en een heleboel fattoria’s waar je wijn en olie kunt proeven (!) en kopen.

Maar niet vandaag… vandaag was het een heerlijke zwembaddag. Man lag gestrekt een gat te lezen in de vakantiethriller, Zoon en Dochter namen de term “vrije slag” in het zwembad erg serieus. En Miss Foodie? Die had een teint te onderhouden. Valt allemaal niet mee, als diva in de keuken…
Vandaag werd er dan ook nauwelijks gekookt. Normaal komt kant-en-klaar er hier eigenlijk niet in maar hier durf ik het gokje wel te wagen… Had heerlijke verse ravioli met ricotta en spinazie gekocht. Het enige dat ik eraan toevoegde was een “saus” van gesmolten boter waar ik een kwartier lang wat takjes rozemarijn in had laten trekken. Inderdaad. Die van de heg.
En de toet werd vandaag helemaal een dolle boel. Vanillepudding. Uit-een-zakje! Te erg… te lekker… te Italiaans… te mooi

Die zelfgemaakte semifreddo komt nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *