Even off-season

vruchtenijs recept Miss Foodie

vruchtenijs recept Miss FoodieOmdat Miss Foodie vandaag geen enkele reden kon verzinnen om GEEN ijs te maken…
(en we nog perziken uit blik over hadden, er 2 overjarige bananen op de fruitschaal lagen te verkommeren en diep achterin de vriezer nog een half pakjes diepvriesframbozen was ondergedoken.

Op Pinterest zie ik de laatste tijd trouwens allemaal plaatjes langskomen van ijs dat je zonder machine in een plastic zak kunt maken. Miss Foodie gaat het eens haarfijn uitzoeken! To be continued…

 

 

 

 

 

 

Vruchtenijs
Ik zou zeggen; plunderen die fruitschaal!
Print
  1. 2 rijpe bananen
  2. 1/2 pakje diepvriesframbozen
  3. 2 halve perziken uit een blik
  4. een flinke scheut (soya)yoghurt
  5. een paar eetlepels diksap
  1. Doe alles in een blender en draai tot een dikke brij. Of doe alles in een hoge kan en zet er de staafmixer op.
  2. Overbodig te zeggen dat je natuurlijk ieder willekeurig fruit in dit ijsje kunt verwerken...
  3. Vries in. Dat kan met een ijsmachine of gewoon in een diepvriesbakje. Haal dan wel je ijs ieder half uur even uit de vriezer om het met een vork weer los te roeren. Ga daarmee door tot het ijs zeg maar helemaal ijs is.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *