Exit Wintertijd

It giet oan! Dit keer niet de Elfstedentocht maar de lente! Nog maar nauwelijks bekomen van historisch lage nachttemperaturen, breken we nu alweer alle lenterecords. Van min 25 naar plus 20 is toch maar even 45 graden erbij! Ik zou met minder al tevreden zijn maar dit is natuurlijk helemaal top. OK, genoeg gejubeld nu. Zo’n hele vroege lente heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Wat bijvoorbeeld te doen met al die bietjes die nog in de groentenla liggen? Echt bietenweer is het natuurlijk niet meer dus daar moet je even wat op verzinnen. Miss Foodie verzon een superfrisse lentesalade met geroosterde bietjes.

Voor 2 groten heb je nodig:
2 bietjes
2 el olijfolie
grof zeezout (bijv. Maldon, nu gewoon bij de AH te koop)
balsamico-azijn
2 bosuitjes in hele dunne ringetjes
verse geitenkaas, Miss Foodie kocht op de boerenmarkt “verboden dame” een hele jong verse geitenkaas, maar bettine blanc werkt ook perfect en daar hoef je niet helemaal voor naar de boerenmarkt 😉

En zo gaat het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de bietjes in met olijfolie en strooi er wat zeezout over. Pak ze dan in in aluminiumfolie en leg een uurtje in de oven.
Laat afkoelen, schil de bietjes en snij ze dan in zo dun mogelijke plakjes die je als carpaccio op een bordje legt. Pas wel op dat je het geen carpaccio noemt want dat is zoooooooo 2010!
Brokkel er dan de geitenkaas over, de ringetjes bosui en maak je salade heel simpel af met wat druppels balsamico, je beste olijfolie en nog een snuf Maldon of ander grover zeezout. Heerlijk met een broodje met zelfgemaakte boter erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *