Géén-winter salade

bulgurpompoensalade met granaatappelpitjes en pistachio recept Miss Foodie

Laatst vroeg iemand van ons gezellige “Foodbloggers-op-Facebook-clubje” om een recept voor een wintersalade. Miss viel even stil… Waarom zou je?

rooshipsta miss foodieBij Miss Foodie in de straat staan de rozen vrolijk te bloeien, ik bedoel maar… 

Normaal ben ik nogal van het koken met de seizoenen. Je weet wel; alles inkopen bij de boeren uit de buurt zodat er geen onnodige CO2-kilometers gemaakt hoeven worden. Maar als de seizoenen zich al niet aan de seizoenen houden, trek ik me er ook lekker niets meer van aan. Ik heb nu gewoon geen zin in stamppot, snert of stoofpotten! Voor mij is deze winter briljant, voor het eerst sinds jaren heb ik géén last van mijn winterdip. Mijn collega’s wel; die zien de kansen op een Elfstedentocht met iedere lentedag slinken. Ach… binnenkort organiseert de Telegraaf een mediafeestje op een mooie ijsbaan, dan is dat leed ook weer geleden.

bulgurpompoensalade met granaatappelpitjes en pistachio recept Miss Foodie

 

Kortom… Miss Foodie heeft even lak aan de seizoenen en kookt zich met geroosterde paprika’s, gegrillde aubergines en heerlijke maaltijdsalades (met – foei! – van ver ingevlogen granaatappelpitjes) door het seizoen. Deze was ook verrukkelijk; een bulgursalade met geroosterde pompoen, pistachenootjes, veel verse kruiden en granaatappelpitjes. Lénte op je bord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bulgursalade met pompoen, pistache en granaatappel
Zon op je bord met deze feestelijke salade!
Print
 1. 1/2 flespompoen, geschild en in dunne stukjes
 2. flinke scheut olijfolie
 3. 1/2 tl zout
 4. 200 gram bulgur (maar gebruik gerust couscous, parelgort, quinoa of iets anders, kijk dan wel even op het pak voor de kookinstrukties)
 5. 350 ml water met een snuf zout
 6. 1 handjevol gepelde, geroosterde en gezouten pistachenootjes
 7. 3 el goede kwaliteit olijfolie
 8. 3 bosuitjes in smalle ringen
 9. 1 bosje platte peterselie, blaadjes fijngehakt
 10. 1/2 bosje koriander, blaadjes fijngehakt
 11. 1/2 bosje munt, blaadjes fijngehakt
 12. 1 bakje granaatappelpitjes, of klop zelf een granaatappel leeg
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de plakjes pompoen met een scheut olijfolie en 1/2 tl zout in een grote braadslee. Schud even goed om en zet in de oven tot de pompoen geroosterd is. Haal uit de braadslee en bewaar tot de rest van de salade klaar is.
 2. Doe de pistachenootjes in een grote schaal waar straks de salade in komt en stamp ze een beetje tot ze gebroken zijn. Je kunt ze ook met een mes op een snijplank hakken maar dat geeft veel meer bende!
 3. Kook de bulgur met een snuf zout in het water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet eventueel overtollig vocht af, laat even uitdampen en roer dan los met een vork. Doe bij de nootjes in de schaal, giet er de olijfolie overheen en roer weer los met de vork.
 4. Als de salade is afgekoeld tot lauwwarm kun je de overige ingrediënten toevoegen. Hou van alles wat achter de hand om over de salade te strooien. Het oog wil immers ook wat...
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

5 thoughts on “Géén-winter salade

 1. Leuk! Ik heb een salade klaarstaan van het najaar, met tomaten. En ik vind dat ik nu met goed fatsoen geen tomaten kan eten, dus ik wilde wachten met publiceren tot er weer rijpe tomaten zijn. Maar…. die foto ziet er wel heel lekker uit.. En… die salade is ook lekker met een wintertomaat. Dus, misschien ga ik ook wel lekker dwars! Ik herken in ieder geval je dilemma. In mijn straat bloeien geurende bloesems. Om maar wat te noemen.

 2. Sophie, je hebt groot gelijk! Vandaag is het zelfs Blue Monday dus nog extra reden om overal dwars tegenin te gaan 😉 Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *