Gnocchi van geroosterde pastinaken!

miss foodie recept gnocchi geroosterde pastinaken

Villa Augustus is leuk!

Toevallig in de buurt van Dordrecht? Breng er vooral een bezoekje aan Villa Augustus! Wat een prettige plek om te eten (het restaurant) te slapen (het hotel in de oude watertoren) en te shoppen (de markt). Jammer alleen dat de moestuin er nu wat stilletjes bij ligt, maar ja, het blijft februari natuurlijk.
Bij Villa Augustus staat de moestuin centraal en dat betekent vooral dat de kaart regelmatig wordt aangepast aan de oogst uit de tuin. Wij aten er vandaag bijvoorbeeld een salade van wilde spinazie met aardpeer en carpaccio en een biefstuk met geroosterde seizoensgroenten. Helemaal goed en fijn! En wat een sfeer, zelfs de zon begon te schijnen…

 

Tja, en als we het dan toch over seizoensgroenten hebben; daar had Miss Foodie zelf natuurlijk ook nog een aardig voorraadje van liggen. Heel even probeerde Miss Foodie haar kroost te vermurwen door stamppot geroosterde pastinaak voor te stellen maar dat voorstel werd direct van tafel geveegd. Misschien moet ik me er maar bij neerleggen dat het stamppotseizoen dit jaar voorbij is.
Maar wat dan wel? Helemaal fan van al die geroosterde wortels zijn de little foodies ook weer niet dus er was een smokkelmethode nodig. De hartige taart had ik heel recent nog ingezet om prei te verstoppen en een quesadilla leek me totaal ongeschikt. Resteerden de pastasaus, de hartige muffin, de empanada, de risotto, de soep of… de gnocchi.
Het werd het laatste. De gedachte aan de combinatie van de lekkere bite van goede gnocchi met de geuren, kleuren en smaken van de geroosterde pastinaken deed me al watertanden…

recept gnocchi van geroosterde pastinaken

Op zich zijn gnocchi ongelooflijk makkelijk te maken, als je maar genoeg bindmiddelen gebruikt, bijvoorbeeld eidooier en bloem. zo maak je gnocchi

Ook ricotta kun je goed gebruiken maar helaas zit daar lactose in…

gnocchi van geroosterde pastinaken
... of wat je allemaal met geroosterde groenten kunt doen!
Print
 1. 6 flinke pastinaken
 2. 2 flinke bataten (zoete aardappelen)
 3. 2 el olijfolie
 4. 1 eidooier
 5. 200-500 gram bloem (heel erg afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de groenten)
 6. 40 gram geraspte parmezaanse kaas
 7. peper en zout
 8. handjevol pijnboompitjes, geroosterd
 9. 4 el olijfolie
 10. takje salie
 11. 30 gram geraspte parmezaanse kaas
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de groenten en snij ze in stukken van een paar centimeter. Meng met 2 el olijfolie in een braadslee en rooster in een uurtje tot de groenten mooi zacht zijn en beginnen te bruinen.
 2. Pureer de groenten en laat enigszins afkoelen. Meng er dan de parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout. Voeg dan de eidooier toe en vervolgens beetje voor beetje net zoveel bloem tot je een deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt. Bestuif dan je werkblad, verdeel je deeg in 3 delen en rol ze uit tot strengen van ca. 1,5 cm dik. Snij die vervolgens in stukken van ruim 1 cm.
 3. zo maak je gnocchi
 4. Bestuif de gnocchi ruim met bloem en druk ze met de tanden van een vork een beetje plat.
 5. Zet dan de resterende olie op een heel laag vuurtje met de salieblaadjes. Als ze net gaan bruisen van het vuur halen en lekker laten trekken.
 6. Kook de gnocchi in ca 4-5 minuten in ruim gezouten water gaar. Als ze allemaal boven drijven zijn ze na nog 1 minuutje gaar. Giet af, laat uitlekken en doe weer terug in de pan. Meng er de salie-olie door en schep op warme borden. Maak af met wat salieblaadjes uit de olie, de geroosterde pijnboompitjes en vers geraspte kaas. Enjoy!!!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/
 

 

2 thoughts on “Gnocchi van geroosterde pastinaken!

 1. Ja doen! Lees ik het wel weer op jouw blog 😉
  Ik ga verder experimenteren met geroosterde biet en geroosterde pompoen. Denk dat geroosterde groenten beter werken dan gekookt omdat de groenten minder nat zijn en je dus minder bloem hoeft toe te voegen. Komt de smaak ten goede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *