Griesmeelpudding met kokos en appeltaartsaus

griesmeelpudding met kokos en appeltaartsaus

GRIESMEELPUDDING MET KOKOS EN APPELTAARTSAUS

Vooruitgang is mooi maar sommige dingen van vroeger zijn helemaal niet zo slecht. Je moet ze soms alleen een beetje afstoffen! Zo ontdekte ik laatst die goede ouwe griesmeelpudding weer. Klassiek eet je hem met (zelfgemaakte!) rode bessensaus maar ik gaf er een nieuwe winterse twist aan. De griesmeelpudding maak je met kokosmelk lekker vol en romig. De saus met stukjes appel in karamel met kaneel bezorgt je een lekker warm gevoel in de winter. Nu alleen dat haardvuur nog!

Wil je er écht iets bijzonders van maken, maak dan kleine puddinkjes, wat een feest!

Heb jij ook nog een favoriet uit de Oude Doos? Laat hem hier achter in de comments, dan stof ik hem voor je af en maak er een nieuwerwets gerechtje van.

Griesmeelpuddinkjes met kokos en appeltaartsaus
Jeugdsentiment! Maar dan in een nieuwerwetse uitvoering. De puddinkjes worden heerlijk romig van de kokosmelk, de appeltaartsaus doet de rest!
Print
 1. Voor 4 puddinkjes
 2. 70 gram tarwegriesmeel
 3. 300 ml melk
 4. 400 ml kokosmelk (1 blik)
 5. 50 gram suiker
 6. snuf zout
 7. Voor de saus
 8. 1 stevige, niet moes kokende appel (bijv. goudreinet)
 9. 25 gram roomboter
 10. 50 gram suiker
 11. 1 flinke tl kaneel
 1. Zet een puddingvorm of 4 kleinere vormpjes klaar. Giet er water in. Maak dan de griesmeel door melk, kokosmelk, suiker en zout in een pan aan de kook te brengen. Strooi er de griesmeel door terwijl je met een garde goed roert. Dit is belangrijk om klontjes te voorkomen. Laat 3-5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je af en toe roert. De pudding begint nu al wat dikker te worden.
 2. Giet het water uit de puddingvorm(pjes) en doe er het puddingmengsel in. Laat helemaal opstijven in de koelkast (afhankelijk van je vorm kan dit wel 3 uur duren).
 3. Maak de appeltaartsaus door appels (zonder klokhuis) in blokjes te snijden en te mengen met de suiker en kaneel. Verhit een koekenpan en smelt er snel de boter in. Bak daarin de appels tot ze net gaar zijn. De boter en suiker vormen samen een karamel, de saus.
 4. Stort de puddinkjes op een mooi bordje en schenk er de nog warme appeltaartsaus over. Eet smakelijk!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *