havermoutrepen

recept oatbars miss foodie

Havermoutrepen

Wat krijg je als je ‘s lands professionele foodies, kookboekuitgeverijen, koks, food-importeurs, kaasmakers, koekenbakkers, theeproducenten én het visbureau samenbrengt in een kookfabriek in Amsterdam? Dat noemen we dan een “culiperslunch” en is behalve inspirerend en handig voor je netwerk vooral erg lekker! Miss Foodie liet zich er verbazen (wauw! wat komen er veel mooie nieuwe kookboeken aan!), vermaken (pel zelf je garnalen!), verwennen (oei! de vocktails gemaakt met de vanille/rozenthee van Dilmah) en inspireren (bakken op een plaat van zout). In de lange rij verwennerijen liep ik daar ook Stoats tegen het lijf; een Schots bedrijf dat havermoutrepen maakt. “Haver is Hip!” roepen ze heel hard maar daar koop ik natuurlijk niets voor. Stevia is ook hip maar daar doe je Miss Foodie echt geen plezier mee. En omdat “havermoutrepen” ook een beetje zo klinkt had ik geen al te hoge verwachtingen toen ik de repen in de schier onuitputtelijke foodiebag aantrof.

havermoutrepen van stoats de origineleOm een lang verhaal kort te maken; die havermoutrepen hebben het nog geen 2 dagen overleefd bij Miss Foodie. Ik had dus een flink probleem; ik was accuut verslaafd zonder dealer om de hoek.  Die Stoats-bars zijn namelijk nog niet overal te koop. Ik heb begrepen dat ze op de Libelle Zomerweek staan en binnenkort zijn de reepjes verkrijgbaar bij De Tuinen. In paniek belde Miss daarom de firma Stoats en bedelde het recept los. Nu ga ik dat mooie bedrijfsgeheim natuurlijk niet zomaar uit de doeken doen maar ik gaf er wel m’n eigen (lactosevrije) draai aan en ben vanaf nu dus zelfvoorzienend. Voor iedereen die minder verslavingsgevoelig is heeft Stoats een FB-page. Like ze en je hoort als een van de eersten waar je je “stuff” kunt kopen. In tijden van hoge nood kun je ze altijd nog zelf maken…

 

 

Superhealthy oatmeal bars
Onwaarschijnlijk dat zoiets goeds ook lekker kan zijn. Maar het is wél zo!
Print
  1. 250 gram havermout
  2. 125 gram zachte kokosolie (dus even in de magnetron op laag vermogen)
  3. 50 gram witte of bruine basterdsuiker
  4. 3 eetlepels stroop (liefst golden syrup maar met "onze" stroop gaat het ook prima!)
  5. 50 gram gedroogde gewelde abrikozen
  6. 25 gram geroosterde kokosvlokken
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een grote kom eerst de zachte kokosolie, de stroop en de suiker door elkaar. Voeg er alle andere ingrediënten aan toe en roer flink door zodat de mix een beetje een pasta wordt. Blijft het mengsel te droog, voeg dan gerust een eetlepel water toe. Zelf gebruik ik m'n Kitchenaid voor het mengen. Als je die niet hebt is het grote voordeel dat je ook nog eens spierballen kweekt!
  2. Doe het mengsel een ingevette vierkante platte vorm (een brownieblik is ideaal!) en druk goed aan. Snij alvast een beetje in zodat je straks de repen makkelijker kunt los snijden. Bak ca. 20 minuten tot de repen lichtbruin zijn. Laat afkoelen en snij in repen.
Adapted from geïnspireerd door de bars van Stoats
Adapted from geïnspireerd door de bars van Stoats
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *