Hello Annabel – part deux

thaise kip rijst en groenten annebel langbein miss foodie recept

thaise kip rijst en groenten annebel langbein miss foodie receptTja, als je zo’n box van Hellofresh binnen krijgt, valt er dus even niets te beslissen. Alle ingrediënten en recepten zitten pasklaar in de box en vanuit het no-waste principe heb ik maar besloten om gewoon te koken wat de pot schaft. We hebben heerlijk gegeten gisteren dus een echte straf kan het niet zijn toch? Maar vandaag merk ik dat het er toch moeilijk mee heb. Krijg bijna afkickverschijnselen nu ik niet watertandend mag bedenken wat we gaan eten vandaag! OK, kiezen op elkaar Miss Foodie, je kúnt het! Maar man, man, wát een gedoe is het recept van vandaag… Hier een pannetje met rijst, daar een pannetje broccoli, men neme een koekenpan voor de courgette waar later de kip in moet (en – by the way – óók weer alle groenten dus ik had beter m’n grootste pan kunnen nemen). Anyway: de keuken is een complete chaos en bovendien kloppen er een paar dingen niet, waaronder de baktijd van de kip. Ik had de kip al flink langer in de pan gelaten omdat ik 12 minuten voor die dikke kippendijen nogal aan de “magere” kant vond, maar zelfs na ruim 15 minuten op flink hoog vuur waren de dijen undercooked! Terug in de pan dus! Verder paste ik het recept wat aan: zo weet ik van een thaise kookles die ik laatst in Bangkok volgde dat je altijd de harde nerf uit een limoenblaadje moet halen voordat je hem fijnsnijdt. Ook leek het me logisch om de limoen niet alleen te gebruiken voor wat sap dus ik gebruikte ook de rasp om de saus nog geuriger te maken. O ja, en vissaus! Kan me voorstellen dat ze niet iedereen een fles vissaus in de maag wilden splitsen maar als je het toch in de kast hebt staan… Het brengt deze saus heerlijk op smaak!

Of het ook lekker was? Nou en of! Vandaar dat ik ook dit recept graag met jullie deel. Maar wel met als tip om dit niet op al te hectische tijdstippen te koken; dan kun je beter een usual suspect van Miss Foodie kiezen.

Wat Miss Foodie vandaag trouwens ook opviel is de enorme hoeveelheid groenten die je met het HelloFresh-dieet binnen krijgt! Bedoelen ze dit dus met 2 ons groenten? Volgens mij was het vandaag zelfs fors meer; voor 2 personen ging er een heel forse broccoli en een halve even zo forse courgette in de pan. Niet-getrainde groenteneters lopen volgens mij een flink risico op een groentenoverdosis!

thaise kip met rijst en gebakken groenten
Heerlijk geurige versie van kip, groenten en rijst. Ogen dicht en je waant je in Thailand!
Print
 1. 170 gram surinaamse rijst
 2. 1 teentje knoflook, fijngehakt
 3. 2 verse limoenblaadjes (als djeroek poeroet te koop bij de toko, vries ze in dan heb je ze altijd bij de hand), de nerf eruit gesneden en daarna in dunne reepjes gesneden
 4. 2 el chilisaus
 5. 1/2 limoen, het sap en de rasp
 6. 1 el vissaus (nam pla)
 7. 1/2 courgette, gewassen en in plakjes
 8. 1 broccoli, gewassen en in roosje, de stronk in blokjes
 9. 4 kippendijen
 10. zonnebloemolie
 11. peper en zout
 1. Kook eerst de rijst in ruim gezouten water tot hij gaar is (check de instructies voor de kooktijd van jouw specifieke rijstsoort), giet af en laat met de deksel op de pan staan. Kook tegelijkertijd de broccoli 5 minuten, giet af en laat ook staan.
 2. Maak ondertussen de saus door de knoflook, de reepjes limoenblad, de chilisaus, de vissaus, een flinke knijp limoensap en de rasp van de limoen te mengen.
 3. Bak daarna in een grote koekenpan de courgettes in een scheutje zonnebloemolie tot ze een beetje bruinen. Haal ze uit de pan, zout de kip, doe die vervolgens in de pan en bak gedurende 20 minuten op een matig vuur bruin en gaar. Voeg dan de helft van de saus toe en bak nog 2 minuten. Voeg alle groenten toe en bak al omscheppend nog 2 minuten tot alles weer door en door warm is. Serveer met de rijst en maak af met wat van de overgebleven saus.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *