Hello Annabel!

recept gegrilde zalm aardappel annabel langbein

Wat máák je als foodblogger af en toe toch leuke dingen mee! Nog maar een paar weken geleden was Miss Foodie te gast bij het aanschuifdiner van Annabel Langbein dat door haar uitgever en Hellofresh werd georganiseerd.

annabel langbeinAnnabel was toch in de buurt (want op vakantie in Turkije en als je uit Nieuw Zeeland komt…) dus dit feestje was snel in elkaar gezet. Leuke dame trouwens, die Annabel! Goede ideeën ook. Ze is erg bewust met eten bezig zonder dat het doorslaat naar belerend, raw of andere extreme uitwassen. Gewoon eerlijk, vers en lokaal eten, zonder poespas maar liefst mét gezelschap. Zo gemakkelijk kan het dus zijn.

Zet een paar lange tafels, mooi gedekt met vintage bordjes, een prachtlokatie (Rijk van de Keizer), verse waar (tuurlijk! Hellofresh!), een inspirerende Annabel en een flink aantal enthousiaste foodlovers uit alle windstreken bij elkaar en je hebt chemie! Het thema van de avond was delen. En delen deden we… Fantastische verhalen! Prachtige schalen vol heerlijk eten!

aanschuifdiner hellofresh annabel langbein

dessert schaal annabel langbein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een hoofd vol inspiratie, een boek vol nieuwe recepten van Annabel en een flink aantal nieuwe foodvrienden rijker rolde Miss Foodie voldaan haar bedje in.

En nu kreeg ik van Hellofresh dus zomaar een box vol lekkers om drie gezonde maaltijden van Annabel mee te koken! Ik vond er zalm, kippendijen, chilisaus, ricotta, een tijmplantje, roseval-aardappelen, pasta, sperziebonen, broccoli, courgette, knoflook, rode peper, limoenblaadjes en die andere helft, waar ik nu even niet op kan komen.

recept gegrilde zalm aardappel annabel langbein

Normaal is Miss Foodie niet zo van het koken naar een recept maar omdat alle ingrediënten van de box volledig op elkaar zijn afgestemd maak ik voor deze keer een uitzondering. Bovendien vertrouw ik die Annabel wel. Vanavond trapte ik af met zalm, geroosterde aardappeltjes uit de oven en sperzieboontjes. En omdat het dus allemaal om delen gaat, deel ik het recept ook graag met jullie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over delen gesproken; hebben jullie mijn zelf ontworpen share-buttons al gezien onderaan de blogposts? Zonde om niet te delen toch???

Zalm met geroosterde aardappeltjes en sperziebonen
Gebakken zalm met in de oven gebakken aardappeltjes wordt toch een fris maaltje door de citroenrasp door de sperzieboontjes
Print
  1. 800 gram roseval aardappelen
  2. 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  3. een paar takjes tijm, blaadjes van de takken gerist
  4. flinke scheut olijfolie
  5. 800 gram sperzieboontjes
  6. 1 citroen
  7. 4 stukken zalmfilet
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappelen in allemaal even grote stukken en zet ze in een pan met ruim gezouten water op het vuur. Breng aan de kook en laat 8 minuten koken. Dop in de tussentijd alvast de sperzieboontjes, rasp de citroen, haal alvast de zalm uit de koelkast en zout hem. Pak een ovenschaal, haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan (gooi het hete water niet weg!) en leg ze in de schaal, samen met een flinke scheut olijfolie, de knoflook, tijmblaadjes, peper en zout. Zet de ovenschaal minstens 15 minuten in de oven, mag best iets langer, dat komt niet zo precies.
  2. Bak nu de zalm in een koekenpan met wat olijfolie aan beide zijden ongeveer 4 minuten. Breng in de tussentijd het water weer aan de kook en kook de sperzieboontjes 5 minuten, giet af en laat even uitlekken. Haal de zalm uit de pan, dek even af met wat aluminiumfolie en doe de sperzieboontjes in de koekenpan, samen met de citroenrasp. Bak een paar minuutjes en maak dan je borden op met de boontjes, de aardappeltjes en een mooi stuk zalm. Leg bovenop de zalm nog een schijfje citroen en je kunt aan tafel!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *