Herfstige pasta

Hebben jullie daar nu ook zo’n moeite mee? Met die ontzettende Erwin Krol die met een megagrijns staat te verkondigen dat we fastforward de herfst in stuiven. Het is zelfs al officieel. De zomer is voorbij… Nog nauwelijks echt begonnen dus dat is best een beetje jammer. Maar ach… de herfst heeft ook z’n charme (tenminste; zo probeer ik mezelf op te peppen). Ik denk stampen in plassen, blaadjes gooien, kastanjediertjes knutselen, paddenstoelen zoeken, kaarsjes aan, warme choco en lekker de verwarming stoken. Nog steeds geen zin in de herfst? Maak dan om in de sfeer te komen deze herfstpasta. Lekker met paddenstoelen zonder al te … paddenstoelig te worden. Zelfs geschikt voor kleine fijnproevers!15 gram gedroogde porcini
2 el roomboter
2 gesnipperde sjalotjes
scheutje marsala
150 gram kastanjechampignons, fijngehakt.
 el gedroogde tijm
1/2 pakje passata (gezeefde tomaten)
1/2 pakje mascarpone (ca 125 gram)
50 gram geraspte parmezaan
pak verse pasta

Week de gedroogde porcini in 50-100 ml kokend water (leg er een dekseltje of iets anders zwaars op om de porcini goed onder water te houden).
Laat de porcini een half uurtje weken voor je verder gaat met koken.
Breng een pan met ruim water voor de pasta aan de kook.
Fruit de sjalotjes glazig (dus niet bruin) in de roomboter. Laat de porcini uitlekken (bewaar het weekvocht!) en voeg ze toe aan de sjalotten. Fruit tot het vocht verdwenen is en voeg een scheutje van het weekvocht toe. Fruit weer tot alle vocht verdwenen is. Ga zo door tot je alle weekvocht hebt verdampt. Gebruik het onderste restje weekvocht niet, daar zit soms een beetje zand in.
Giet nu een flinke scheut marsala bij het porcinimengsel en kook in. Doe dan de champignons in de pan en bak tot het vocht verdampt is. Voeg dan passata en tijm toe en warm even goed door.
Kook de pasta en maak ondertussen de saus af door er de mascarpone en parmezaan door te roeren. Proeven en evt. op smaak brengen met peper en zout.
Giet de pasta af en meng met de saus.
Fijne herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *