Het betere vakantiekoken

Erg leuk hoor dat artikel in het Flow-vakantie-doe-boek (113 punten bij Scrabble!) over campingkoken. Strekking van het verhaal is dat het allemaal prima te doen is, lekker koken op 2 pitten:

En dat spreekt Miss Foodie uiteraard niet tegen. Sterker nog: ik ging er eens goed voor zitten. Klaar om geïnspireerd te raken. Groot was dan ook de hilariteit toen het eerste recept begon met:

“verwarm de oven voor op 150”

Humor! Nu snap ik waarom die kampeerders zoveel mee te slepen hebben. Die oven moet er ook nog bij…
Maar nogmaals. Voor de rest was Miss Foodie het helemaal met de Flow eens. Het betere twee-pitten-werk gaat als volgt:

Pasta met gehaktballetjes

Voor 4 personen heb je nodig:
…voor de balletjes
500 gram ongekruid gehakt
2 el olijfolie
1/2 gesnipperde ui
3 fijngehakte teentjes knoflook
2 sneetjes brood zonder korst
100 ml melk
1 ei
peper en zout
50 gram geraspte parmezaan

…voor de tomatensaus
3 el olijfolie
1/2 gesnipperde ui
1 blik tomatenblokjes
1 tl suiker
peper en zout
50 ml volle melk
3 el geraspte parmezaan

… en verse/gedroogde tagliatelle

En zo makkelijk is het:
Snij de korstjes van het brood en week deze 10 minuutjes in de melk. Fruit nu de uitjes en de knoflook in de olijfolie tot ze glazig maar niet bruin zijn. Laat iets afkoelen. Knijp het brood uit en doe dit met alle andere ingrediënten voor de balletjes in een bak. Meng goed. Vorm een klein balletje en bak deze om te proeven of ze goed op smaak zijn. Draai nu kleine balletjes van het gehakt en bak deze in een koekenpan tot ze rondom een kleurtje hebben. Mijn koekenpan was te klein om alle balletjes tegelijk te bakken dus ging het in 2 keer. Als alle balletjes enigszins bruin zijn doe je ze over in een schaal. Pak je koekenpan weer, doe er olijfolie in en fruit het uitje voor de saus glazig. Voeg tomatenblokjes en gehaktballetjes toe en laat pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en suiker (probeer het eens!). Zet nu een grote pan water op je andere pit en breng aan de kook voor de pasta. Maak als de pasta kookt, de saus af door er een flinke scheut melk en wat geraspte kaas door te roeren.
Giet pasta af, doe in een schaal met een flinke scheut olijfolie en kiep er de ballensaus over.
Dig in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *