Het kan nog net!

Zo tegen het einde van het seizoen is het natuurlijk een wilde gok om nog aardbeien te kopen. Dus je checkt de bakjes heel goed (ook de onderkant). Zitten er echt geen zachte/rotte tussen? Ruiken is ook een goede tip. Lekkere aardbeien ruiken naar… aardbeien!
Dus vandaag op de markt toch de gok maar gewaagd, ze zagen er immers schitterend uit!

Helaas, verkeerd gegokt. Niet lekker stevig, zelfs al een beetje zompig. Gelukkig was de smaak nog wel prima, alleen bijt het niet zo lekker. Een beetje als een geweekte boterham zeg maar. Dan kun je er altijd nog aardbeienvla van maken. Een 2-vliegen-in-1-klap-oplossing want je bent meteen de aller-aller-aller-aller-allerliefste mama ter wereld!
Het mooie van deze manier van vla maken is dat er geen ei aan te pas komt en hij dus ook niet kan schiften. Kan het makkelijker?

400 gram aardbeien (vers of diepvries)
50 gram suiker
klein beetje vanille-essence (of zakje vanillesuiker)
100 ml melk
30 gram maizena

Pureer de aardbeien en wrijf ze door een zeef. Klop suiker, vanille, melk en maizena goed door elkaar en doe samen met de aardbeienmoes in een pan. Zet op het vuur en verwarm terwijl je blijft roeren. Haal van het vuur als de vla voldoende is gebonden. Laat goed afkoelen, warm is deze vla afschuwelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *