Het Van-Persie-Syndroom

Voetbal en kinderen vormen een gouden combi. Tenminste; bij Miss Foodie thuis. Zo had ik gisteren een nogal diepgaand gesprek over de oranjemalaise en meer specifiek het Van-Persie-Syndroom. Je weet wel, dat onverklaarbare dat sommige stervoetballers er af en toe van weerhoudt om gewoon te doen wat ze moeten doen.
Little Miss Foodie had daar zo haar eigen 7-jarige mening over: “Nou, als Van Persie nou vanavond zijn Syndroom aan die Ronaldo geeft, dan winnen we makkelijk!”
“Ja lieverd, en als we winnen, maak ik jullie midden in de nacht wakker om een knalfeest te vieren!”

Anyway… toen Little Miss Foodie vanochtend wakker werd, wist ze al genoeg. “Van Persie had zeker toch weer last van zijn eigen syndroom?”
“Ja schat, jammer he? Ga je nu maar aankleden en stop dat oranje jurkje maar snel in de wasmand…”

Omdat Miss Foodie vandaag hoognodig haar kookzinnen eens moest verzetten, ging ik lekker aan de slag in de keuken. Ravioli met oranje vulling. Je ziet het niet meer, maar diep vanbinnen is het er nog wel…

Voor de pasta:
3 eieren
300 gram semolina-meel (bijv. van de Cecco)
scheutje olijfolie
snuf zout

Voor de vulling:
1/2 bakje ricotta
1/2 potje zongedroogde tomaten op olijfolie (uitgelekt)

En verder:
basilicumblaadjes
100 gram boter, gesmolten
geraspte parmezaanse kaas voor erover

Maak eerst je pastadeeg.
Doe het meel met het zout in een grote beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de eieren en olijfolie in en meng met een vork de boel losjes door elkaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie of water toe als het deeg te droog lijkt te worden, het is altijd makkelijker om wat meel toe te voegen dan om later nog vocht toe te voegen.
Blijf mengen tot het deeg samen begint te hangen en kneed het verder met de hand. Je deeg mag niet niet meer plakken maar moet wel goed elastisch zijn. Dek je deegbal af met plasticfolie en leg minstens een half uurtje in de koelkast.
Maak nu de vulling, die is echt te makkelijk. Doe ricotta en tomaatjes in een mengbeker en zet er de staafmixer op. That’s it.
En nu komt het klusdeel. Rol je deeg dun uit. Met een pastamachine gaat dat het makkelijkst, daar zijn ze immers voor. Maar met een deegroller kom je ook een heel eind. Rol dan je deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad.
Steek vervolgens rondjes uit de deeglap, leg (of spuit met een spuitzak) daar steeds een beetje vulling op. Vouw nu de cirkels dubbel en druk de randen met een vork goed aan.

Nu alleen nog afmaken:
Kook in ruim gezouten kokend water ongeveer 3-4 minuten, giet af, doe terug in de pastapan, giet er de gesmolten boter over, hussel goed door elkaar.
Serveer met een paar blaadjes verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *