hoummous/hummus

Hoe het geschreven wordt zou ik je niet kunnen vertellen, daar is namelijk niemand het over eens. Spreek uit: “Goemmoesj” maar in ieder geval niet als “humus” want dat is echt iets totaal anders en bovendien lang niet zo lekker.

Hoummous/hummus is voor mij zomereten pur sang. Wat is er mooier dan de tafel vol zetten met wat olijfjes, droge worsten, snoeptomaatjes, turks brood en dus hoummous/hummus? BBQ aan, vlees of vis erop en je hebt een volwaardige schijf-van-vijf maaltijd zonder al te veel gedoe.
De hoummous/hummus maken is namelijk een fluitje van een cent.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 blik kikkererwten
2 el tahin (sesampasta, te koop bij iedere natuurwinkel)
1-2 teentjes knoflook
2 el citroensap
2 el olijfolie

En zo maak je het:
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
Doe alle ingredienten in een keukenmachine of doe ze in een beker en zet er de staafmixer op. Mixen maar! De hoummous/hummus moet een beetje pasta-achtig worden, zeg maar Nutella. Afhankelijk van je eigen smaak laat je de machine lang draaien voor een zachte substantie of kort voor een korrelige hoummous/hummus. Als de pasta te droog is, voeg je wat van het vocht uit blik toe. Of olijfolie. Proef of je vind dat er nog zout en peper bij moet en serveer in een mooi kommetje met wat olijfolie en paprikapoeder erover.
Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *