Voor 2 groten en 2 kleintjes heb je nodig:
3 rode paprika’s
handje diepvriesdoperwtjes
2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 dl slagroom (gebruik voor lactosevrije variant soyaroom)
tl tijm
400 gram gedroogde pasta
En zo makkelijk is het:
Leg de paprika’s onder een hete gril tot de bovenkant zwart blakert. Draai ze steeds een stukje verder tot uiteindelijk de hele schil zwart ziet. Pak de paprika’s in in aluminiumfolie of een plastic zak en laat ze enigszins afkoelen. Als de paprika’s hanteerbaar zijn kun je de schil er makkelijk aftrekken. Haal ook steel en pitjes eruit maar bewaar het vocht.
Zet vast een pan met water op voor je pasta.
Fruit ondertussen de gesnipperde sjalot en knoflook op een laag vuurtje (niet laten kleuren) in een flinke scheut olijfolie. Doe paprikavlees, het paprikavocht, sjalot en knoflook in een beker en zet de staafmixer erop. Doe de paprikapuree in een pannetje en voeg de slagroom en diepvrieserwtjes toe. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Kook nu de pasta terwijl je de saus warm houdt. Pasta afgieten als hij gaar is en met de saus mengen.Voor groten en avontuurlijke kids is dit ‘basis-pakket” uit te breiden met geraspte parmezaan of brokjes verse geitenkaas, gedroogde chilipeper, geroosterde pijnboompitjes of walnoten en rucola of basilicum.
Smakelijk!