If you can’t (b)eat them…

Sommige dingen veranderen nooit. Een daarvan is waarschijnlijk het feit dat het tussen spruitjes en (Miss Foodie’s) kinderen nooit zal boteren. Ondanks dat ik de kleinste formaatjes koop, ze keurig kruislings aan de onderkant insnijd, ze niet te lang kook of lekker opbak met spekjes. De little foodies hier lopen er niet warm voor. Zelfs het goedbedoelde kinderboek “De wraak van het spruitje” veranderde daar niets aan. En sinds ik bij DWDD een wetenschapper hoorde vertellen over biologische bestrijding werd mij veel duidelijk. Ze gaf als voorbeeld de spruit die zichzelf bitter maakt om niet opgegeten te worden door insecten. Dus eindelijk is het nu officieel: spruitjes zijn niet om op te eten! Lekker laten liggen dus; Miss Foodie houdt er per direct mee op de spruit te pluggen. Hier eten we veel liever paprika’s, ook beregezond hartje winter en je kunt er tenminste echt iets lekkers van maken!

Voor 2 groten en 2 kleintjes heb je nodig:
3 rode paprika’s
handje diepvriesdoperwtjes
2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 dl slagroom (gebruik voor lactosevrije variant soyaroom)
tl tijm
400 gram gedroogde pasta

En zo makkelijk is het:
Leg de paprika’s onder een hete gril tot de bovenkant zwart blakert. Draai ze steeds een stukje verder tot uiteindelijk de hele schil zwart ziet. Pak de paprika’s in in aluminiumfolie of een plastic zak en laat ze enigszins afkoelen. Als de paprika’s hanteerbaar zijn kun je de schil er makkelijk aftrekken. Haal ook steel en pitjes eruit maar bewaar het vocht.
Zet vast een pan met water op voor je pasta.
Fruit ondertussen de gesnipperde sjalot en knoflook op een laag vuurtje (niet laten kleuren) in een flinke scheut olijfolie. Doe paprikavlees, het paprikavocht, sjalot en knoflook in een beker en zet de staafmixer erop. Doe de paprikapuree in een pannetje en voeg de slagroom en diepvrieserwtjes toe. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Kook nu de pasta terwijl je de saus warm houdt. Pasta afgieten als hij gaar is en met de saus mengen.Voor groten en avontuurlijke kids is dit ‘basis-pakket” uit te breiden met geraspte parmezaan of brokjes verse geitenkaas, gedroogde chilipeper, geroosterde pijnboompitjes of walnoten en rucola of basilicum.
Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *