Improvisatie

Lachen! Kom je terug van een dagje treinen naar Florence, blijkt je huisje getroffen door de bliksem. Tja… we zagen hem natuurlijk al van verre hangen, deze prachtige onweerswolk:

… maar dat zo’n inslag zou betekenen dat je de rest van de dag zonder water zit; da’s jammer! WC’s worden vanaf nu dus met een emmertje zwembadwater doorgespoeld. Maar hoe kook je pasta (als je geen zin hebt om weer 20 minuten terug te rijden naar de Ipercoop voor extra flessen drinkwater)? Niet dus. En omdat je dus geen zin hebt om weer 20 minuten naar die Ipercoop te rijden, improviseer je wat met wat er toevallig nog in huis was. Zo’n broodje caprese is natuurlijk een inkopper. Heerlijk hoor maar niet echt/echt niet heel bijzonder.

Wat er verder nog in huis was?
Een venkelknol
een tros witte druiven
een pakje met plakjes gerookte scamorza (soort rookkaas)
een fantastische citroen
Olijfolie
Peper en zout
Peterselie

Een onwaarschijnlijke combinatie, maar als salade zowaar een succes!

Leg de plakken scamorza op een schaal. Snij de stengels van de venkel, haal de buitenste schil eraf, snij in de lengte doormidden, snij de harde kern uit het midden en snij dan in zo dun mogelijke plakjes. Snij de druiven in plakjes en meng door de venkelplakjes. Maak een dressing van olijfolie, wat zout, wat peper, wat fijngehakte peterselie en het sap van een citroen. Meng de dressing goed door de salade en leg deze op de plakjes scamorza. Heerlijk met geroosterd brood! Man is normaal niet zo van de venkel maar gaf deze salade een thumbs-up…

Hmmm… de foto van de citroen ziet er appetijtelijker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *